2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekEzeken a helyeken adhatod le a használt sütőolajat Komló környékén

Ezeken a helyeken adhatod le a használt sütőolajat Komló környékén

Komló – Több okból káros a használt sütőolajat a csatornába önteni, de sokan még mindig ezt a hibás módszert választják, pedig városunkban is van lehetőség megfelelő helyre vinni.

Egyre több helyen lehet leadni a használt sütőolajat az országban, városunk ebből a szempontból nem áll jól, de így is találtunk két gyűjtőpontot, ahol biztonságosan megszabadulhatunk tőle.

Sokan még mindig a csatornába öntik a sütés után megmaradt használt olajat, pedig ezzel több kárt is okoznak. Egyrészt megdermedt anyag lerakódik a csatornák falán, az így létrejövő „zsírszörny” pedig dugulásokat okozhat a rendszerben. Ami még veszélyesebb, hogy pusztán egyetlen csepp használt olaj akár 1000 liter élővizet is elszennyezhet. A használt sütőolaj a csatornákból a természetes vizekbe jutva a víz felszínén úszva meggátolja az oxigénfelvételt, így elpusztítja a vízi élőlényeket.

Ahelyett, hogy a csatornába öntenénk inkább adjuk le

A használt sütőolaj kezelésének helyes módja, hogy összegyűjtjük és leadjuk az erre kijelölt gyűjtőpontok egyikén. Egyre több nagyobb áruházláncnál van már lehetőség a leadásra, de sajnos Komlóra még nem ért el ez a kezdeményezés. Két gyűjtőpontot azért így is találtunk.

Itt veszik át

Városunkban a Mol kúton, és a Dél-Kom által üzemeltetett hulladékudvarban adhatunk le használt olajat. Mindkét helyen maximum 20 litert vesznek át egyszerre. A Mol töltőállomásokon legfeljebb 10 literes kiszerelésben.

/címlapképünk illusztráció, forrás: www.pexels.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más