28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapHírekEsős időben történt idén a legtöbb baleset Komló és Pécs között

Esős időben történt idén a legtöbb baleset Komló és Pécs között

Baranya – Kíváncsiak voltunk, hogy idén eddig hány baleset történt Komló és Pécs között a 66-os út mecseki szerpentinjein, és hogy mi okozta őket. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. válaszából kiderül az idei balesetek nagy része esős időben történt.

Idén eddig 10 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 66-os főút Pécs és Mánfa közötti szakaszán, tudtuk meg a Magyar Közúttól. A balesetek közül:

  • 1 halálos,
  • 2 súlyos
  • és 7 könnyű kimenetelű volt.
Fejtetőre borult autó a 66-os út Pécs és Mánfa közötti szakaszán. /olvasói fotó/

A Közút válaszából azt is kiderült, hogy a szerencsétlenségeket minden esetben a sebesség nem megfelelő megválasztása okozta. A balesetek között volt pályaelhagyással, és frontális ütközéssel végződő is.

66-os út Komló és Pécs közötti szakasza. /forrás: Google/

Az útszakasz egyébként nem szerepel az országos balesetveszélyességi listán, baleseti góchely sem található rajta.

Az utóbbi évekhez képest csekély mértékben nőtt a balesetek száma

2017-2019 között a baleseti statisztika kedvezőbb volt, akkor évente csupán 6-9 baleset történt – nyilatkozta lapunknak Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályvezetője.

Hozzátette: az útszakasz íves vonalvezetéséből adódóan a balesetek elsősorban a jelzőtáblával jelzett sebesség-korlátozások betartásával, továbbá a sebesség útviszonyoknak megfelelő további csökkentésével előzhetők meg. Utóbbi figyelembevétele kiemelten fontos nedves útburkolat esetén, ugyanis az idei balesetek zöme esős időben történt.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más