Hírek

Elsőként az utca egyirányúsításáért, majd az egész visszavonásáért gyűjtöttek aláírást a dávidföldiek

Komló – Alig több mint egy hete egyirányúsították a lakók kérése a dávidföldi Lehár Ferenc utcát, most szintén a lakók miatt csinálhatják vissza az egészet.

Pár hete azzal kereste meg a városrész területi képviselőjét pár Lehár Ferenc utcai lakos, hogy szeretnék, ha a jövőben egyirányú lenne az utcájuk. Az intézkedést az út keskenysége miatt kezdeményezték. A lakók érvelése szerint az út szélessége nem teszi lehetővé, hogy két gépjármű egymás mellett elhaladjon. Emiatt ha szembe jönnek egymással az autósok le kell húzódniuk az útpadkára, hogy elférjenek egymás mellett.

Így viszont az út szélére leszórt zúzottköves borítást felhordják az úttestre, amit az eső lemos az utca alján lévő kereszteződésig, amely emiatt balesetveszélyesé válik.

A terület képviselője azt tanácsolta a lakóknak, hogy gyűjtsenek aláírást a változtatásért. Ezt meg is tették. Az utcában élők nagyobb része aláírta az egyirányúsításról és a zúzott kő elhordásáról szóló papírt.

Miután összegyűlt a megfelelő mennyiségű aláírás a városgondnokság munkatársai a rendőrséggel egyeztetve kihelyezték az új forgalmi táblákat, melyeket a városrész önkormányzati képviselője saját képviselői keretéből finanszírozott.

Kikerültek a táblák megtörtént a változtatás, melyet a többség szeretett volna, vége az ügynek, gondolhatnánk, de most jön a csavar.

Az utcában élők miután szembesültek a változtatásokkal úgy döntöttek mégis jobb volt nekik a régi rend, emiatt ismét aláírásgyűjtésbe kezdtek. Újból összejött a megfelelő mennyiségű aláírás, így az önkormányzat most állíthatja vissza a korábbi forgalmi rendet, a terület képviselője pedig feleslegesen vásárolta meg a kihelyezett kressz táblákat.

Két ív is körbement

Az utca egyirányúsításáról szóló ív mellett egy az útpadka megváltoztatásáról szóló aláírásgyűjtő lap is körbe ment a lakók között. Az egyiken ahogy látszik arról szavazhattak, hogy változzon-e meg az utca forgalmi rendje, míg a másik a zúzottkő elhordásáról szólt.

Erről a két kérdésről szavazhattak az utcában lakók.

Vagyis ahogy látható az íveken egyértelműen szerepel, hogy miről szólnak, sokan talán mégsem olvasták el őket elég figyelmesen. Talán így fordulhatott elő az, hogy az utca lakosai megszavaztak egy olyan változtatást melyet nem is szerettek volna.

/címlapkép: Komló Város Önkormányzat Városgondnokság/

Hirdetés