28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapHírekElítélték a kárászi polgármestert

Elítélték a kárászi polgármestert

Kárász – Ítélet született a kárászi polgármester és három közfoglalkoztatott ellen több éve tartó büntetőperben, írta meg az Átlátszó.

A polgármestert és a három közfoglalkoztatott személyt költségvetési csalás és hamis közokirat felhasználás bűntettében találták bűnösnek. Mindannyiuk ellen vagyonelkobzást, illetve pénzbírságot rendelt el a bíróság.

A vádirat szerint Lép Péter, a 300 fős Kárász független polgármestere 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben a mezőgazdasági startmunka program keretében (vagyis közpénzből) közfoglalkoztatottakat vett fel – legalábbis papíron.

A vádak szerint azonban 3 fő munkaviszonyát és munkavégzésük tényét valótlan tartalmú jelenléti ívekkel és bérkifizetési okiratokkal igazolta. A bíróság szerint a célja ezzel az volt, hogy a hatósági szerződésekben szereplő létszám biztosított legyen, és hogy a programért járó pénzt a község lehívhassa. A polgármesternek a vádirat alapján a „rendszeres haszonszerzés” volt a célja, és ezzel 2015 és 2017 között 2,4 millió forint vagyoni hátrányt okozott – írja cikkében az oknyomozó portál.

A lap arra is kitér, hogy az ügyben enyhébb ítélet született, mivel a bíróság döntése szerint nem egy klasszikus költségvetési csalásról van szó, hiszen Lép Péter nem csak a maga hasznára követte el a bűncselekményt.

A polgármester ugyanis nem tette zsebre a teljes állami támogatást, hanem abból a helyi közösségnek is juttatott.

További részletek az Átlátszó cikkében olvashatók.

/címlapkép: atlatszo.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más