15.7 C
Komló
2024. február 26.
KezdőlapHírekEgyre kevesebb a gyerek a Hunyadi oviban

Egyre kevesebb a gyerek a Hunyadi oviban

Komló – Megszűnik egy csoport a Hunyadi Utcai Tagóvodában – derült ki a legutóbbi képviselő-testületi ülés egyik előterjesztéséből. Körtvélyesben és Kökönyösben ezzel szemben lesz egy-egy új.

A megadott határidőig összesen 155 gyermeket írattak be a Komló Városi Óvoda tagintézményeibe. A legtöbben a körtvélyesi és a kökönyösi tagóvodába jelentkeztek, így ezekben az intézményekben egy-egy újabb csoport létrehozására lesz szükség.

Kevésbé örömteli hír, hogy a Hunyadi Utcai Tagóvodában viszont folyamatosan csökken a beiratkozók száma, emiatt ott a jelenlegi 3 csoport helyett 2 csoport lesz jövőben. Azt még nem tudni, hogy a  Vackor, az Aranyhal vagy az Ihók-Mihók csoport szűnik majd meg, de azt igen, hogy az ott felszabaduló munkaerőt a másik két tagintézménybe irányítják át.

Az okokról nem tesz külön említést az előterjesztés, de az tény, hogy a városban összességében is egyre kevesebb az óvodás és kisiskolás.

Forrás: Komlói Önkormányzat

A jelenleg ismert adatok alapján 2018 telén összesen 512 óvodás fog a komlói intézményekbe járni – a tavalyi 579-el szemben.


Nyitókép: mapio.net

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más