2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekBővít a RÁK Antenna, több pozícióra is keresik új munkavállalóikat

Bővít a RÁK Antenna, több pozícióra is keresik új munkavállalóikat

Komló – Nem is gondolnánk, hogy naponta hány olyan autó suhan el mellettünk melynek több elemét is Komlón gyártották. Pedig a Suzuki számos jól ismert modelljének, köztük a legnépszerűbb Vitarának is, több fontos díszítő és funkcionális eleme a RÁK Antenna Kft.-nél készül. A cég emellett számos más területen tevékenykedik az elektronikai ipartól a szépségápolásig, olyan márkák beszállítójaként mint az Electrolux, a Brunswick, vagy a Life Fitness. A folytonos növekedéssel járó nagyobb munkaerőigény biztosításához rendszeresen bővítik munkavállalói létszámukat.

Az utóbbi évek során összesen több mint 2,5 milliárd forint értékű fejlesztést hajtottak végre. Ez magában foglalja az informatikai rendszer teljes hardveres, szoftveres megújítását, festő és fröccsöntő gépek beszerzését, új kutatások indítását, a dolgozók továbbképzését, a telephely energetikai és egyéb fejlesztéseit, illetve számos más fejlesztési projektet.

Komló centrumától csak egy pár percre található a RÁK Antenna Gyártó Kft. telephelye, megbújva a várost körülölelő dombok között. Az épületegyüttes szerényen belesimul a tájba, falai viszont modern gyártási technológiáknak, és izgalmas, előremutató kutatásoknak adnak otthont.

Suzuki Vitara belső (fotó: suzuki.hu)

A céget Rajnai Árpád alapította 1968-ban, mintegy 50 éve. Ezzel a város egyik legrégebb óta folyamatosan működő vállalkozásának számít. A kezdeti időkben 10 fővel indult a termelés, ez a szám az évek során folyamatosan nőtt. Mára már több mint 130 dolgozójának nyújt biztos megélhetést a vállalat. A növekedés nem állt meg az évek során, jelenleg is folyamatosan keresik új munkavállalóikat bővülő gyártókapacitásuk kiszolgálására.

Hírnevüket autóantennák gyártásával alapozták meg, de az évek során tevékenységi körük kibővült. Mára már fröccsöntő, festő, sajtoló, és forgácsoló részleget is találunk Anna aknán, miközben a vállalkozás továbbra is családi kézben maradt.

Fröccsöntéstől a festésig

A korábban említett Suzuki Vitara alkatrészek legyen szó akár belső műszerfal, vagy külső díszítő elemről, mind műanyag granulátumként kezdik meg életüket a gyárban. A beérkező nyersanyagból korszerű fröccsöntő gépek készítik el a megfelelő terméket. Sorjázás és minőség-ellenőrzés után átkerülnek a munkadarabok a vállalat festőüzemébe. Itt előkészítésüket követően a megrendelt színre festik őket.

festőrobot munka közben

A modern festőüzemben egyszerre két robot dolgozik egy időben. Kontroll alatt tartják a hőmérsékletet, a páratartalmat a megfelelő minőség érdekében. A rendszer kialakításának köszönhetően korlátlan festék, illetve lakkréteg vihető fel az alkatrészekre. A festési eljárás után ismét minőségellenőrzésnek vetik alá a terméket, csak ezt követően csomagolják és szállítják a megrendelőnek.

Folyamatos fejlődés

A vállalat szüntelenül keresi az új lehetőségeket. Ezt támasztja alá a tavalyi évben indult kutatás-fejlesztési projektjük is melyben biológiailag lebomló műanyagot fejlesztenek, kukoricakeményítőből. A nemzetközi újdonságot jelentő 780 millió forintos projekt részeként a vállalkozás Kelet-Európában elsőként vásárolt egy új szabadalom alapján gyártott műanyag fröccsöntő gépet, mellyel úgy tudnak műanyagot gázzal dúsítani, hogy közben az anyagba kevert szálakat nem törik össze.

A cég energiaellátásának jelentős hányadát már több éve saját napelemparkjuk fedezi. A tiszta energia által csökkent a vállalat ökológiai lábnyoma, fenntarthatóbbá vált a fejlődés.

Komló város vezetése is elismerte a vállalat érdemeit. A tavalyi évben a város gazdasági életében, a kutatás-fejlesztési projektek megvalósításában, és a foglalkoztatásban végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenységéért PRO URBE kitüntetésben részesült a RÁK Antenna Gyártó Kft.

A cég jelenleg is keresi új kollégáit operátor, villanyszerelő, raktáros, vegyészmérnök és értékesítő pozícióba.

Az aktuális állásajánlatokat az alábbi linken érhetik el.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más