19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekBörtönbüntetésre ítélték a komlói kórház felgyújtásával fenyegetőző férfit

Börtönbüntetésre ítélték a komlói kórház felgyújtásával fenyegetőző férfit

A Komlói Járásbíróság január 16-i ülésén B. Z. vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – mint visszaesőt – egy év börtönre és három év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

A vádirat szerint a vádlott nagyanyját a Komlói Egészségcentrumban kezelték fekvőbetegként tavaly júliusban.

A férfi július 17-én ittas állapotban ment látogatóba nagyanyjához a helyi kórházba, ahol látta, hogy az idős beteget állapota miatt az ápolónők lekötötték az ágyához.
A vádlott ezen felháborodott és kiabálva felelősségre vonta az ápolónőket, hogy hogyan merték lekötözni idős nagyanyját. Az egyik ápolónő ekkor félrevonta a vádlottat, és elmagyarázta neki, hogy erre a beteg érdekében volt szükség.

Az ittas férfi a magyarázatot nem fogadta el, kiabálva fenyegetni kezdte az ápolónőket, hogy ha meghal a nagyanyja, megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat. Viselkedése miatt kivezették az épületből, de közben is folyamatosan szidalmazta és fenyegette a kórház dolgozóit.

Miután elhagyta az épületet a helyi buszpályaudvarra ment, majd felhívta a segélyhívót, és azt mondta a kezelőnek, hogy feljelentést tesz a komlói kórház ellen, mert kínozzák a nagyanyját, és ezért mindjárt bemegy és megöli az ott dolgozókat. A beszélgetés során többször megismételte a fenyegetést, hogy felgyújta a kórházat ha a nagyanyja meghal.

A vádlott később, este még kétszer felhívta a 112-es segélyhívó központot, és a kezelővel ismét fenyegető hangnemben, trágár jelzőt használva közölte, hogy az egész kórházat felgyújtja.

Az ítélet jogerős.

Az esetről itt írtunk korábban:

A komlói kórház felgyújtásával fenyegetőzött egy férfi

 

/forrás:Komlói Járásbíróság/

/címlapképünk illusztráció, forrás: www.pexels.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más