19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekBeszédes képek: Komlón is több iskolából hiányoznak a fiatal pedagógusok

Beszédes képek: Komlón is több iskolából hiányoznak a fiatal pedagógusok

Komló – Az oktatás helyzetének romlása azon is látszik, hogy egyre kevesebben választják a tanári szakmát. Néhány helyi iskola most megmutatta, hogyan áll náluk a korfa.

Az oktatás körüli gondok azt is magukkal hozták, hogy már egyre kevesebben választják a pedagógus szakmát. Az alacsony bérek, a megnövekedett regisztrációs terhek, a szabad tankönyvválasztás hiánya, és még sorolhatnánk a lehetséges okokat melyek nem teszik vonzóvá jelenleg ezt a pályát.

Négy komlói oktatási intézmény, a Szilvási, a Felsőszilvási, és a Kenderföld-Somági Általános Iskola, valamint a Nagy László Gimnázium most megmutatta, náluk milyen életkorú a tanári kar. 

A képek jól illeszkednek az országos átlagba. Az látható rajtuk, hogy amíg huszonéves, pályakezdő tanárokból alig akad, addig egyre több a 60 évesnél idősebb oktató. A négy intézmény közül háromban van egy-egy húszas éveiben járó pedagógus. A tanári kar nagy része inkább 40 és 50 év felettiekből áll.

Pénteken az ország több pontjához hasonlóan városunkban is tovább folytak az oktatás helyzetének javításáért szervezett demonstrációk. A Városház téren körülbelül 100-150-en gyűltek össze péntek délután, hogy közösen megformázzák a tiltakozások jelképévé vált felkiáltójelet.

Demonstráció a Városház téren. /fotó: Péter Szabó Zoltán/

/címlapkép: Szilvási Általános Iskola Facebook/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más