13.7 C
Komló
2023. szeptember 24.
KezdőlapHírekBeismerte tettét a bankrabló rendőr

Beismerte tettét a bankrabló rendőr

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakos vagyon elleni, hivatali és közbiztonság elleni bűncselekmény miatt folytat nyomozást az ügyben.

Tegnap a Szabad Pécs írta meg elsőként, hogy elfogtak egy férfit, akit a három éve történt pécsi bankrablásokkal gyanúsítanak. A portál arról is beszámolt, hogy az elkövető feltehetően maga is rendőr. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség ma megjelent közleményében megerősítette az értesülést.

A bűnügyi akció végrehajtásban és a felderítésben a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is közreműködött.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. május 12-én, 15 óra körül a férfi bement egy pécsi bankfiókba és egy maroklőfegyverrel – vagy annak látszó tárggyal – az alkalmazottakat fenyegetve arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át. Az elkövető 5.736.960 forintot szerzett meg, majd elmenekült.

Ezt követően, 2020 novemberében a férfi a rendőrségi nyilvántartási rendszerben hatáskörét túllépve, célirányosan rákeresett a fenti rablás miatt indult eljárás ügyiratára és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról.

A rendőr elfogását megelőzően szolgálati maroklőfegyverét és a hozzá rendszeresített 6 darab lőszert a szolgálati helyéről engedély nélkül kivitte, és azokat birtokában tartotta. A gyanúsított beismerte ezen bűncselekmények elkövetését.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. novemberében is követett el rablást ugyanabban a bankban, de az ügyészségen történő kihallgatásán nem ismerte el ezt a bűncselekményt. Az ügyészség indítványozza a rendőr letartóztatásának elrendelését, a kényszerintézkedés tárgyában holnap dönt a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más