19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírek"Bajnokokat szeretnénk nevelni" - feltámadt Komlón az ökölvívás

„Bajnokokat szeretnénk nevelni” – feltámadt Komlón az ökölvívás

Komló – Megtartotta első nyílt napját a Tegyünk Többet Baranyáért Egyesület.

Szülők és izgatott testvérek társaságában sétálok fel az egykori Sparta fitnesz harmadik emeletére, ahol a Tegyünk Többet Baranyáért Egyesület ökölvívó csapata tartotta meg első nyíltnapját. A tágas teremben már javában melegítenek az öklözők: fiúk, lányok, az egészen kicsiktől a felnőttekig. Igazán széles az edzésre járók köre, tűnik fel egyből. Szendrei Ferenc edzővel még a rendezvény előtt a kapuban beszélgettem.

fotó: 7300.hu

Szendrei Ferenc Komlón született 1970-ben, 13 évig dolgozott a bányában vájárként, mellette 1986-ban kezdett boxolni a KBSK színeiben. Hamar kiderült, hogy van tehetsége a sporthoz, rövidesen már az NB1-ben versenyzett. Olyan nagy nevekkel öklözött, mint Kalányos Sándor válogatott komlói boxoló vagy Alvics Gyula legendás pécsi ökölvívó. Miután leszerelt a katonaságnál, Kiskunfélegyházán és Kecskeméten is boxolt, végül visszatért Komlóra, ahol ő volt az utolsó versenyző a KBSK-nál a szakosztály megszűnéséig.

Az egyesületét 2020-ban alapította, melynek fő tevékenysége a sport, azon belül is az ökölvívás, de hagyományőrzéssel is foglalkoznak. Az edzések 2021-ben kezdődtek; Ferenc mellett Szalai Péter és Szegedi József tartja a tréningeket.

fotó: 7300.hu

Bajnokokat szeretnének nevelni, de az edzésekre minden érdeklődőt szívesen várnak

Jelenleg 15-en járnak az edzésekre, a legfiatalabb 6, a legidősebb 25 éves. Ferencéknek nagy terveik vannak: bajnokokat szeretnének nevelni. Az a cél, hogy Komlón ismét virágozzon az ökölvívás. Ehhez jó úton haladnak, az utolsó harkányi versenyükön mind a négy versenyzőjük éremmel tért haza. Ettől függetlenül a hobbi sportolókat is szeretettel várják, kortól függetlenül bárki csatlakozhat.

fotó: 7300.hu

A sport szeretetéért csinálják, a saját pénzüket is bele kell tenniük

Több hátrányos helyzetű gyerek jár hozzánk, mondhatnám, hogy valaki úgy jön le, hogy éhes – kezdi Ferenc. Majd rögtön hozzáteszi, nyilván ezektől a gyerekektől nem kérik el a tagdíjat. Van, aki már több hónapja nem fizetett, de rendszeresen jár az edzésekre.

Az önkormányzattól és a helyi cigányönkormányzattól is kértek segítséget, de eddig csak csekély támogatást kaptak. Magánemberek és helyi cégek dobták össze a terembérlethez szükséges kauciót.

fotó: 7300

Többször megkeresték már a helyi önkormányzatot és a cigány önkormányzatot is, hogy anyagilag, vagy akár eszközökkel támogassák őket, de eddig pár csekélyebb adományon kívül nem támogatták a munkájukat – mondja az edző. Azért viszont nagyon hálás, hogy magánszemélyek és helyi vállalkozók segítettek összeadni a jelenlegi terembérlethez szükséges kauciót, 72 ezer forintot.

Ferenc itt elnézést kér és elköszön, mert fel kell ugrania még Kökönyösbe, hogy elhozzon pár srácot az edzésre. Saját autójával, saját költségen, rendszeresen teszi ezt. Ezért hát felsétálok a gyerekekkel, szülőkkel megtelt terembe, amelynek közepén egy szalaggal körbekerített terület jelzi a ring helyét.

– Másfél millió forint lenne egy igazi ring, erről egyelőre álmodni sem tudunk – mondja Szalai Péter, aki Ferenc mellett szintén edzői feladatokat lát el. – De nemcsak a ring hiányzik. Vaterán, és egyéb használtcikkes oldalakon vadászok egy-egy kesztyűre, vagy box zsákra. Körülbelül 18 ezer forint egy új box kesztyű, sok gyerek szülőjének nem telik erre, így, amit lehet, megpróbálunk mi beszerezni – mondja az edző.

fotó: 7300.hu

„A legelső, hogy szociális segítséget tudjunk nyújtani a gyerekeknek. Összeszedjük a srácokat, hogy ne az utcán legyenek. Támogatást szeretnénk adni a fiataloknak abban, hogy tiszteljék a szüleiket, a tanáraikat, és hogy az élethez való hozzáállásuk FairPlay legyen, akár a box, akár a sport maga” – hangzott el Szalai Péter nyitóbeszédében, ami után az érdeklődők egy edzésbe is betekinthettek.

Aki szeretné támogatni az egyesületet, vagy edzésre szeretne jelentkezni, az alábbi elérhetőségeken tudja ezt megtenni:

/címlapkép: 7300.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más