2.7 C
Komló
2023. december 07.
KezdőlapHírekAz utóbbi évek legizgalmasabb line up-jával jön a Mindenmás Kulturális Fesztivál!

Az utóbbi évek legizgalmasabb line up-jával jön a Mindenmás Kulturális Fesztivál!

Komló – Ha április, akkor Mindenmás, és idén valóban sok minden más lesz, hiszen a fesztivál az utóbbi évekhez képest teljesen megújult.

Új arculat, friss fellépők… na de nézzük is, mi várja az érdeklődőket az április 13-14. között három helyszínen (Közösségek Háza, Színház- és Hangversenyterem, Zrínyi Klub) zajló kulturális fesztiválon.

Pénteken 20 órai kezdettel a The Four Keys zenekar csap bele a húrokba a Zrínyi Klub színpadán, ezzel megnyitva a fesztivál hangos programjait. A pécsi srácok 2015-ben alapították pop-punk és post-hardcore stílusban mozgó bandájukat. Pécs és Baranya szerte több klubban adtak már koncertet, az idei évet pedig a turnézásnak szentelik, céljuk minél több fesztiválon megismertetni zenéjüket a közönséggel. A Mindenmáson már biztosan ott lesznek.

 

 

Őket követi 22 órakor a budapesti Mörk. A Mörk egy zenei utazás a különböző emberi érzelmek, filozófiai nézetek és skizofrén karakterek egyedi lelkében és funk alapú mikro-univerzumában.- írja magáról a zenekar. Elég izgalmasan hangzik, de ha ez önmagában nem csigázná fel kellőképpen a leendő közönséget, érdemes még tudni a srácokról, hogy olyan rangos helyszíneken adtak már koncertet mint a Sziget fesztivál, a Budapest Park, az A38 hajó és több nemzetközi zenei fesztivál. Most pedig bárki megnézheti őket itt helyben. Szerintünk vétek lenne kihagyni.

 

A péntek este utolsó fellépője a Reoriginal.

Szombaton a pécsi Drope nyitja a sort 21 órakor kezdődő koncertjükkel, ahol a dub, triphop, jazz és progresszív stílusok egyvelegét élvezhetjük majd.

 

 

A fesztivál hangos programjait a Psycho Mutants zárja. A nemzetközi sikereket is elérő zenekarról így nyilatkozik Mat Firehair a kultikus francia rock and roll banda, a Washington Dead Cats frontembere:

„A Psycho Mutants Magyarország legfontosabb rock and roll zenekara, köszönhetően vad színpadi jelenlétüknek és énekesük hihetetlen karizmájának, akinek hangja  Johnny  Cash  utolsó  lemezeinek hangulatához  repít  vissza  minket.  A Psycho Mutants nem egy stílust éleszt újjá, hanem egyedi hangszerelésük révén új hangzást teremtenek; ez a zenekar egy olyan fa gyümölcse, amely Magyarországon gyökeredzik, ágai viszont Angliába és az Egyesült Államokba nyúlnak.  Új lemezük, a Baby Burn ékes bizonyítéka a zenekar fejlődésének.”

 

A koncertek mellett egyéb érdekes előadások is várják a kultúrára fogékony közönséget. A Színházban pénteken 18 órakor megtekinthető a Nézőművészeti Kft. Testvérest című darabja, szombaton 17 órai kezdettel pedig a Leo Amici alapítvány 24 óra – 0 óra című előadását láthatjuk.

A Közösségek Házában és környékén is folynak majd az off programok. Kultúreksön névvel rövid zenés-táncos előadásokba futhatunk majd 3 helyszínen (Múzeum lépcső, Rockkorsó előtti tér, 48-as tér) pénteken 15 órától. Szintén pénteken 17 órai kezdettel Ladányi Lívia tanárnő és a Nagy László Gimnázium diákjai interaktív kiállításán vehetünk részt.

Szombaton 16 órakor kezdődik a VER-DA (vers a dalban) dalszövegmondó ki mit tud, melyhez egy beharangozó videó is készült.

Facebookon itt tudtok csatlakozni az eseményhez.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más