-2.3 C
Komló
2023. december 11.
KezdőlapHírekÁthelyezik és többször ürítik a konténert a Vértanúk utcában

Áthelyezik és többször ürítik a konténert a Vértanúk utcában

Komló – A hivatalos képviselő-testület még meg sem alakult, de dr. Pál Gabriella már el is kezdte a munkát. Egyik első útja a Vértanúk utcai garázssoron álló konténerhez vezetett.

Miközben a város még feszülten várja, hogy mit hoz a megismételt szavazás a Vörösmarty utcai szavazókörben, addig a szilvási négyes választókörzet győztes jelöltje már neki is látott a környéket érintő problémák megoldásának.

Komlón több helyen gondot okoznak az illegális szemetelők. A problémával már mi is többször foglalkoztunk. A fő gond az, hogy a kihelyezett konténerekbe sok esetben jogtalanul hordják bele a hulladékot. Sokszor látni építési törmeléktől, kibontott ablakoktól roskadozó konténereket, sőt egyes esetekben veszélyes hulladék is kerülhet a tárolókba.

Szilvásban is régóta probléma forrása a Vértanúk utca mögötti garázssorra kihelyezett szeméttároló, illetve az ott uralkodó állapotok. A szemetet eddig átlagosan heti egy alkalommal szállították el, de a tapasztalatok alapján ez nem elég gyors: hamar újra tele lesznek a konténerek.

Fotók: Pál Gabriella/Facebook

A tegnapi napon Szeitz Gábor, a városgazdálkodás üzemvezetője Pál Gabriella és Kispál László képviselőkkel (Komló Összeköt) keresett megoldást a problémára.

Az egyeztetés során arra jutottak, hogy a konténert először is áthelyezik egy kevésbé látható helyre, hogy ne rontsa tovább a városképet. Emellett, ami sokkal fontosabb, hogy a jövőben heti két alkalommal fogják üríteni, és a szemétszállító cég munkatársai a tárolók körül is felszedik majd a szemetet, akkor is, ha valójában nem ez a dolguk.

Hosszabb távon egy térfigyelő kamera elhelyezésén is gondolkodnak, hogy könnyebb legyen tetten érni a szabálytalanul szemetelőket.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más