6.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekAblakcserére hivatkozva csalnak ki előleget

Ablakcserére hivatkozva csalnak ki előleget

Komló – Végigfutott a városon a hír, hogy energetikai felmérésre és nyílászáró-csere munkálatokra hivatkozva próbálnak meg bejutni idegenek főleg idős, egyedül élő emberek lakásába. Jó eséllyel csalókról van szó, mindenki legyen elővigyázatos!

 

Több olvasónk is jelezte, de Kais Gabriella társasházkezelő is megosztott egy bejegyzést a Facebookon, amely szerint rá (illetve a többi társasházkezelőre) hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni idegenek a városban. A beszámolók szerint két 30 év körüli férfiról van szó, egyikőjüknek tetoválás van a nyakán. A bejegyzés így szól:

 

„FELHÍVÁS!

Az elmúlt két hétben több, általam kezelt társasház lakója hívott fel azzal, hogy rám való hivatkozással, miszerint én küldtem őket, energetikai felmérés és nyílászáró-csere munkálatok elvégzése céljából kopogtak be hozzájuk. A cégnyilvántartás szerint a budapesti székhelyű Társasház Bau fejlesztő Építőipari és Szolgáltató Kft. nevében 30-50 ezer forint közötti összegeket vesznek fel előleg címén, egy nagyjából egy év múlva elvégzésre kerülő munkára. Az előlegről számlát, a munka elvégzéséről szerződést kötnek. Jellemzően idős, esetleg egyedül élő embereket keresnek fel. A cég ellen több megyében is tettek feljelentést, ahol a bejelentések szerint minden esetben az adott ház közös képviselőjére hivatkozással csikartak ki előlegeket. Hangsúlyozom, hogy én senkit nem küldök ki úgy a társasházakba, hogy arról előzetesen a lakókat ne tájékoztattam volna. Kérem önöket, hogy ezen információt osszák meg családtagjaikkal, hívják fel a figyelmüket arra, hogy előbb informálódjanak nálam, mielőtt egy fillért is kifizetnek bárkinek. Jelen felhívás megírását megelőzően feljelentést tettem a Komló Városi Rendőrkapitányságon.”

 

Ránéztünk mi is a cégadatbázisban, van-e ilyen cég, és ha igen, mit lehet róla tudni. Három hasonló nevű vállalkozást találtunk:

  • TÁRSASHÁZ BAU FEJLESZTŐ Építőipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság – ez a cég idén jött létre, a nyilvántartás szerint 10 alkalmazottjuk van, és bár még egy éve sem működnek, már végrehajtási eljárás folyik ellenük.
  • Társasház Generál Bau Korlátolt Felelősségű Társaság – a vállalkozás „kényszertörlés alatt” áll, mindkét fővárosi cégvezető eltiltás hatálya alatt áll 2016, illetve 2017 óta.
  • Társasház Bau Korlátolt Felelősségű Társaság – ez a cég az OPTEN adati szerint rendben van, még valamennyi profitot is termel.

 

Ha tehát a két előbbire hivatkozva ajánlanak fel önöknek munkát idegenek, ne fogadják el gondos utánjárás nélkül, mert nagy valószínűséggel se az előleget, se a „cég képviselőit” (ha valóban azok), nem látják viszont.


Frissítés: 2019. március 21.

Az említett cég vezetője megkeresett minket azzal, hogy a közös képviselő bejegyzésében szereplő állítások hamisak, minden munkát elvégeztek, amire szerződést kötöttek, és senkit sem vertek át. Állításukat részben alátámasztja, hogy a kérdésünkre, mely szerint  a leírt, vagy ahhoz hasonló esettel kapcsolatban folytat-e a rendőrség eljárást, nemleges választ kaptunk a BMRFK-tól.

Ez azonban nem zárja ki, hogy ismeretlenek (nem a cég képviselői) a cég nevében, hamis indokokkal keresték fel a lakosságot Komlón.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más