-2.3 C
Komló
2023. december 05.
KezdőlapHírekA komlói kormányablak is nyitva lesz a júniusi hétvégéken

A komlói kormányablak is nyitva lesz a júniusi hétvégéken

Komló – Baranyában hét helyszínen, köztük városunkban is nyitva tart júniusban hétvégente a kormányablak.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár. A lejáró okmányok cseréjének megkönnyítése érdekében június végéig szombaton és vasárnap is nyitva tart számos kormányablak az országban.

A Baranya megyében működő kormányablakok közül hétvégén nyitva álló hét egység – három pécsi, valamint a komlói, a mohácsi, a siklósi és a szigetvári – 8 és 14 óra között fogadja az ügyfeleket.

Fontos azonban, hogy a hétvégi napokon kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt, illetve június 30-ig meghosszabbított érvényességű személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni. Előzetes időpontfoglalásra nincsen szükség.

A jogosítvány érvényessége meghosszabbítható ügyfélkapun keresztül is, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt. A lejárt forgalmi engedély miatt viszont nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

Indulás előtt minden esetben javasolt ellenőrizni a kormányablakok nyitvatartását.

Pünkösdvasárnapra és pünkösdhétfőre nem vonatkozik a rendkívüli nyitvatartási akció, azon a két napon nem fogadnak ügyfeleket a kijelölt hivatalok

/címlapkép: Google/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más