12.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapHírekA komlói, a mohácsi, a szigetvári és a siklósi kórház is a...

A komlói, a mohácsi, a szigetvári és a siklósi kórház is a PTE-t fenntartó alapítványhoz kerülhet

Baranya – Egy hétfőn megjelent jogszabálytervezet szerint 6 vidéki kórház, és a hozzájuk tartozó ingatlanok kerülhetnek a vagyonkezelő alapítványok által fenntartott egyetemekhez.

A HVG szemlézte a törvényjavaslatot, ezek szerint július elsejétől 6, eddigi állami fenntartású vidéki kórház fenntartói joga, valamint azok ingatlanjai kerülhetnének 3 egyetemhez, áttételesen az ezeket fenntartó közérdekű vagyonkezelő alapítványokhoz.

  • A Komlói Egészségcentrum, a Mohácsi Kórház, a Szigetvári Kórház és Siklósi Kórház a Pécsi Tudományegyetemet fenntartó alapítványhoz 
  • a Gróf Tisza István Kórház (Berettyóújfalu) a Debreceni Egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítványhoz
  • a Csongrád-Csanád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza (Deszk) a Szegedi Tudományegyetemet fenntartó alapítványhoz kerülne.

Az indoklás szerint az intézmények fenntartói jogának átadásával együtt a kapcsolódó ingó vagyonelemeket és ingatlanokat is ingyenesen kapják meg az egyetemek, az esetleges adósságokal együtt.

/via: HVG/

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más