Hírek

A KBSK 5 kézilabdázójánál kimutatták a koronavírus fertőzést

Komló – Korábban megírtuk, hogy a múlt hétvégén a Komló ellen játszó Eger hat játékosánál kimutatták a koronavírus fertőzést. A KBSK 5 játékosa is elkapta a vírust.

A sportegyesület közleményben tudatta a hírt:

A Sport36-Komló – Eger mérkőzést követően a vendég csapat játékosai közül többen megbetegedtek, és pozitív covid tesztet produkáltak. Ezúttal is jobbulást és kitartást kívánunk nekik!

Ezt követően a csapatunk érintett 16 játékosa és edzői házi karanténba kerültek. Elvégeztettük saját költségünkön a PCR tesztet, mely öt játékos esetében pozitív lett.

A klub valamennyi előírást és eü protokollt betartott, jelentési kötelezettségének eleget tett.
A játékosok hetek óta elkülönítetten élnek, edzéseik után folyamatos fertőtlenítés volt, így a Sportközpont biztonságosan látogatható. A maszkban lévő kollégák védettek voltak így szerencsére a sportolókon kívül más érintett nincs.

A sportolóink továbbra is hatósági karanténban vannak. Egészségügyi felügyeletüket, ellátásukat a klub nem érintett munkatársai igyekeznek a legjobb szinten biztosítani.
Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy a vírus tényleg jelen van, a tünetek 6-7 nap után jelentek meg egy két játékosnál, mint íz és szaglás vesztés, hőemelkedés, torokfájás, gyengeség! A folyamatosak voltak a napi vizsgálatok, de tünetmentesség után is fertőződhettek.

Kérünk mindenkit vigyázzon magára és környezetére!

A teljes keret két 48 óra különbséggel elvégzett negatív teszt követően kerülhet ki a karantén alól!
Mivel fenn állt már a gyanú, ezért kértük a Tatabánya mérkőzés halasztását, és értesítettük az Orosháza, valamint FTC csapatait, hogy a további fertőzést már elkerüljük.

Köszönet valamennyi munkatársnak akik példásan helytálltak a helyzetben, köszönjük Telekom Veszprém, az MKSZ, Gyöngyös segítségét, Balatonfüred, Tatabánya, Csurgó, FTC együttérzését és támogatását!
Mivel sportolóink közöttünk élnek, piros lap kerül az ajtókra, és a rendőrség is ellenőrzi őket. Kérjük a megértést, ők erről nem tehetnek, ne bántsák őket! Köszönjük!

Közlemény!A Sport36-Komló – Eger mérkőzést követően a vendég csapat játékosai közül többen megbetegedtek, és pozitív…

Közzétette: Sport36 Komló-Komló Sport Kft – 2020. szeptember 12., szombat

Szólj hozzá!

Hirdetés