28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapHírek91 éves asszony táskáját lopták el Komlón

91 éves asszony táskáját lopták el Komlón

Komló – A rendőrök eljárást indítottak az ellen a 48 éves férfi ellen, aki ellopta egy idős asszony táskáját.

A komlói nyomozók április 17-én gyanúsítottként hallgattak ki egy 48 éves helyi férfit. A gyanú szerint a férfi március 23-án dél körül hazakísért egy idős asszonyt, akinek segített vinni a gurulós táskáját és a szatyrát. Az ingatlan udvarára érve a sértett a kerekes bevásárlótáskájára akasztotta a kistáskáját, amelyet a férfi – a 91 éves asszony figyelmetlenségét kihasználva – eltulajdonított a benne lévő iratokkal és bankkártyával együtt. A férfi ezután a nő bankkártyájával több alkalommal is vásárolt.

A rendőrök a nyomozás során beazonosították a feltételezett elkövetőt, majd elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra. Kihallgatásán beismerő vallomást tett, és a nyomozóknak azt is elmondta, hogy a táskából kivette a pénzt és a bankkártyát, majd a táskát egy kukába dobta. Elmondta továbbá, hogy a pénzt elköltötte, és bevallotta a kártyás vásárlásokat is.

A bűncselekménnyel közel 200 ezer forint kárt okozott a sértettnek. Ellene lopás, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

A  főkapitányságon működő áldozatvédelmi program keretén belül a rendőrség felvette a sértettel a kapcsolatot, majd összekötötték őt az Áldozatsegítő Központtal, amely a sértett iratainak pótlásában, bankkártyájának letiltásában nyújtott segítséget.

/forrás: police.hu/

/címlapkép: unsplash.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más