Hírek

Nem kezelnek covidos betegeket a Komlói Kórházban


Komló – Ahogy napról-napra ismét nő a koronavírus fertőzöttek száma úgy terjednek egyre jobban a pletykák is miszerint a Komlói kórházban is kezelnek covidos betegeket.

A szóbeszédek eloszlatása miatt rákérdeztünk a dologra, illetve arra is, hogy jelenleg milyen intézkedések vannak érvényben az intézményben.

Dr. Ságiné Dr. Polics Éva lapunk megkeresésére elmondta:

A Komlói Egészségcentrum Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ nem kijelölt COVID-19 pozitív beteg ellátó hely, térségünkben ezen betegek ellátása a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában történik.

Jelenleg minden szakrendelésünk működik, a sürgősségi ellátást kivéve, előzetes időpont egyeztetést követően fogad betegeket. Az intézménybe a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatályos szabályai szerint, mindenki járványügyi pretriázst követően léphet be (testhőmérséklet mérés, kézfertőtlenítés, járványügyi kérdőív kitöltése), szájmaszk használat és a biztonságos távolság tartása a várakozás során kötelező!

Ezúton is tisztelettel kérek mindenkit saját maguk és az intézményben ápolt betegeink érdekében  a szabályok szigorú betartására! – zárta válaszát az intézményvezető.

Szólj hozzá!

Hirdetés