17.7 C
Komló
2023. március 24.
KezdőlapPRMi teszi remek pipaalapanyaggá az olajfát? 

Mi teszi remek pipaalapanyaggá az olajfát? 

Az olajfa kemény és gazdag színű fafajta, amelyet megjelenése, sűrűsége, egyenes erezete és finom textúrája miatt világszerte nagyra értékelnek. Eredetileg a Földközi-tenger keleti partja körül voltak fellelhetőek, de sikerült Európán kívülre is elterjedniük, nem a fakitermelés igényének, hanem az ízletes olajbogyó termésének köszönhetően, amely nagyon kevés gondozást és odafigyelést igényel a szezonális növekedés során. 

Alapjában véve maga a fa nagyon erős, de rendkívül érzékeny is egyben a külső elemekre és a rovarok támadásaira. Emiatt leggyakrabban csak beltéri bútorok és kisebb fatárgyak, például a Humidorshop.hu kínálatában is kapható pipák megalkotásához használják.

Miért is érdemes ilyen pipát választani?

A fentiek elolvasása után nem kérdőjelezhető meg az olajfából készült pipák tartóssága. Továbbá a fa különleges vizuális megjelenése miatt a pipa igazi kuriózumnak számít majd a gyűjteményében, és mindenki csodájára fog járni.

Sokan tartanak a vásárlásuknál attól, hogy az olívabogyó íze átüt majd. De szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy a modern eljárásokkal készült termékeknél erre semmi esély. 

Lorenzo 

Azt mondják, hogy Olaszország egy olyan ország, ahol a művészet egy életforma. A Lorenzo több mint egy évszázada készít pipákat a legjobb hanga gyökérből, amely szépségéről és kiemelkedően jó füstölési tulajdonságairól híres. 

A Lorenzo név története 1900-ban kezdődik két testvér partnerségével. A Lana Brothers saját márkanéven gyártott hanga gyökér pipákat az olasz piac számára. Két évvel később megkezdődött az értékesítésük az olasz piacokon kívül, és a kereslet egész Európában folyamatosan nőtt. Amikor 1946-ban a Lana Brothers egyesült a Tagliabue Pipe Manufacturers-szel, a márkanevet Lorenzo Tagliabue Lorenzo-ra változtatta. 

Lorenzo központja mindig is a festői szépségű Gallarate városában volt. Ebben a környezetben nem csoda, hogy Romolo Aliverti fia érdeklődést mutatott a pipakészítés iránt. Riccardo 1954-ben, édesapja éber szeme mellett kezdte el tanulni a pipakészítő szakmát, majd követte a műszaki igazgatói poszton. Lorenzo Tagliabue 1983-ban nyugdíjba vonult, és nem maradt örökös, aki folytatni akarta volna az üzletet. 1988-ban Riccardo Aliverti és felesége megvásárolta a Lorenzo védjegy minden jogát a Tagliabue családtól, és újraindult a híres Lorenzo Pipes gyártása. Mára már viszont sajnos megszűnt a gyártás.

Lorenzo pipák

Amennyiben felkeltették az érdeklődését az olajfából készült pipák, akkor mi mindenképpen a Spitfire by Lorenzo Olivo pipát ajánljuk. A legfőbb jellemvonásai a remek dizájn, a különleges formatervezés, a kidolgozásra történő odafigyelés és természetesen a tökéletes tartósság, amelyek az olajfából készült termékeket igazán közkedveltté teszik. 

Arról nem is beszélve, hogy nagyon kevés az a gyártó, aki olajfát használ a termékei előállításához, mivel ennek a fának a megmunkálásához igen komoly szaktudásra és odafigyelésre van szükség. Tehát emiatt is érdemes lehet beruházni ebbe a remek pipába. 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más