2022. október 07.
KezdőlapPRIsmerkedjünk a web hosting fogalmával!

Ismerkedjünk a web hosting fogalmával!

Ha honlapot tervezel létrehozni, akkor biztosan találkoztál már a web hosting fogalmával. Maga a kifejezés azt jelenti, hogy a kiválasztott csomagnak megfelelő méretű, szabadon felhasználható tárhelyet kap a web hosting szolgáltatást igénybe vevő személy egy világhálóra kötött szerveren.

A tárhelyhez a weboldal tulajdonosa egy admin felületen keresztül férhet hozzá. Manapság már léteznek magyar nyelvű felületek, így nyelvtudás sem feltétlenül szükséges a boldoguláshoz. Az egyes tárhelyszolgáltatók statikus, valamint dinamikus szolgáltatást is kínálnak.

Önálló üzletág lett a web hosting

Mára már hatalmas, önálló üzletág a web hosting. A piacon nagy a verseny a különféle tárhelyet kínáló szolgáltatók között. Egyre több cég jelenik meg a piacon, akiktől tárhelyet lehet vásárolni.

A mai tárhelyek admin felülete egyáltalán nem bonyolult, sőt, kifejezetten felhasználóbarát. Sok olcsó szolgáltatás van, nem túl drága az sem, ha plusz lemezterületet szeretnénk vásárolni, vagy éppen extra erőforrásra, kiegészítőre van szükségünk. Mindezeknek köszönhetően meglehetősen könnyen el lehet indítani egy honlapot, és ehhez túl nagy tapasztalat sem kell.

Erre figyelj, ha web hosting szolgáltatót keresel

Az egyik legfontosabb kérdés a rendelkezésre állás. Ne add alább, mint 99,9%, ha legalább ezt nem tudja garantálni egy szolgáltató, akkor érdemesebb egy versenyképesebbet választani. Amikor indítod a honlapot, lehet, hogy akár egy teljes napos kiesés sem tűnik soknak, később azonban, amikor már felpörög az üzleted, súlyos pénzektől leszel kénytelen elbúcsúzni, ha megbízhatatlan szolgáltatót választasz.

A másik kardinális kérdés az admin felület. Ez szolgáltatónként eltérő lehet, ám a CPanel és az ISPConfig igen nagy népszerűségnek örvendenek könnyű kezelhetőségük révén. Ha nem vagy tapasztalt webmester, akkor célszerű utánanézned, hogy kínálja-e ezek egyikét a kiszemelt szolgáltató.

Ezekről se feledkezz meg

A tárhelyszolgáltatók csomagokat szoktak létrehozni, amelyekhez bizonyos méretű tárhelyet és adatforgalmat is garantálnak. Válaszd az igényeidnek leginkább megfelelő csomagot! A szolgáltatók olyan csomagokat alakítanak ki, amik bizonyos típusú felhasználói kör számára felelnek meg. Ha bizonytalan vagy, hogy melyik való neked, kérj segítséget az ügyfélszolgálattól! Akár személyre szabott ajánlatot is kaphatsz tőlük.

Amikor szolgáltatót keresel, akkor ügyelj az ár/érték arányra is! A piacon sok szolgáltató verseng egymással az ügyfelekért, így abban a kényelmes helyzetben vagy, hogy válogathatsz közöttük.

Mit kell mérlegelni még a választás előtt?

Mivel nagy a szolgáltatók között a kompetencia, így érdemes ezt kihasználni. Nem feltétlenül a legolcsóbb csomag a legjobb választás. Célszerű utánanézni, hogy milyen véleménnyel vannak a meglévő vagy volt ügyfeleik az adott szolgáltatóról. Volt-e valamilyen nehézségük, s ha igen, akkor azt milyen gyorsan, milyen módon oldották meg.

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más