23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapPRHogyan válassz kisgyermek ágyneműt?

Hogyan válassz kisgyermek ágyneműt?

Amikor az ember a gyermeke első ágyneműszettjét tervezgeti, nagy dilemmába kerül. Sokan arra esküsznek, hogy a kicsinek pólyában a helye, mások arra próbálnak rábeszélni, hogy vegyél neki hálózsákot és van, aki azonnal teljes ágyneműgarnitúrát szeretne veled megvásároltatni. Persze te is utánaolvasol és azt látod, hogy pontosan ugyanannyi érv és ellenérv van mindegyik mellett, így aztán végül döntesz a szíved szerint.

Bármelyiket is választottad, a baba csak nőtt és nőtt, és most elértetek oda, hogy ha nem vettél neki ágyneműt, akkor ideje beszerezned az elsőt. De milyet? És mekkorát? Segítünk neked, hasznos tanácsokat olvashatsz az Ekingnél kapható gyerekméretű ágyneműről és ágyneműhuzatról, amit akár a gyermeked kedvenc mesefigurájával is megvásárolhatsz.

Mekkora legyen az ágynemű?

Az ideális méret eltalálása nagyon fontos, ez legyen az ágyneművásárlás kiindulási pontja. Ha ugyanis túl kicsit vásárolsz, akkor a gyermek állandóan ki lesz takarózva, kilóg belőle a keze-lába, hiába húzza magára, rövid lesz, és előbb utóbb meg fog fázni.

Még rosszabb ötlet, hogy túl nagy méretet vásárolsz, ne adj Isten arra gondolsz, hogy átugrod a közbenső stádiumokat és azonnal a felnőtt méretet fogjátok használni. Ebben az esetben a takaró és a párna túl nagy lesz neki, a paplant a súlya lehúzza az ágyról és leesik, rámegy a fejére, nem tudja rendesen betakarni magát, fullasztja, belegabalyodik.

Fektesd le a gyermeket a hátára, tedd rá a takarót a válláig. Ha a takaró túllóg a lábánál, de nem jelentős mértékben, akkor megfelelő méretű az ágyneműje. A párnát úgy tesztelheted, hogy fektesd rá háttal a gyermeket, és fordítsd el az arcát jobbra és balra. Mindkét esetben rajta kell maradnia az arcocskájának a párnán. Ha lelóg, akkor kicsi neki.

Az ovis méretű ágynemű paplanja általában 100×135 cm vagy 90×140 cm, a párna ideális mérete pedig 40×60 cm.

Az ágyneműhuzat kiválasztása

Ha megvetted az ágyneműt, akkor jöhet a huzatvásárlás. Azt ajánljuk, hogy ezt már közösen tedd a gyermekkel, mert ha ő választja ki a huzatot, akkor nagyobb örömmel fog ágyba menni, és az alvással sem lesznek problémák. Minden gyerek rajong a mesefigurákért, ezért érdemes ebbe az irányba nézelődni. Ha vannak kedvencei, akkor keress olyan huzatot, ami azt ábrázolja. Ágyneműhuzatot ajándékba is kaphat a gyermek, biztosan örülni fog neki, ha a kedvenc mesehőse van rajta.

Figyelj arra, hogy az ágynemű anyaga légáteresztő és antiallergén legyen. Egy kényelmetlen műszálas ágyneműben nem fog jól aludni a kicsid és ha leizzad éjjel, akkor végig egy nedves közegben kell feküdnie. A pamut ideális anyaga az ágyneműnek és az ágyneműhuzatnak is, bőrbarát, légáteresztő és könnyen mosható.

Az ágynemű vásárlásakor gondolj arra, hogy az ágyneműt a huzat védelme mellett is érhetik olyan hatások, ami miatt ki kell mosni. Akár egy véletlen bepisilés vagy a kakaó kiömlése, de egy betegség után is a mosásba kell tenni. Vegyél belőle kettőt, hogy amíg szárad, tudd használni a másikat. Ágyneműhuzat mennyiségénél pedig csak a képzeleted és a pénztárcád szab határt!

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más