2022. augusztus 16.
KezdőlapPREzekre figyelj, ha otthon mosnád le az autód

Ezekre figyelj, ha otthon mosnád le az autód

Az autómosásnak számos módja van. Azok, akik nem féltik a fényezést, begurulnak a legközelebbi autómosóba, és percek alatt végeznek is a dologgal. A gépi mosókat ugyanakkor nem mindenki kedveli, aminek oka az, hogy soha nem lesz olyan alapos az eredmény, mint kézi mosást követően, másrészt nagyobb az esély a karcolódásra is.

Kézi mosás esetén dönthetünk úgy, hogy egy professzionális autókozmetikai cégre bízzuk a dolgot, mi magunk megyünk el egy kézi mosóba vagy pedig otthon állunk neki a munkának. Ha ez utóbbi opciót választjuk, akkor nem árt némi felkészültség a mosás megkezdése előtt.

Ha most készülünk először házi autómosásra, akkor néhány autómosáshoz szükséges eszközt be kell szerezni. A POLIRTECH.HU webshop autómosással kapcsolatos kategóriájában gyakorlatilag mindent megtalálsz. Jó hír, hogy ezek sokszor használhatóak, így ha rászánjuk a kellő időt a tanulásra majd a tisztításra, akkor hamar megtérül a tisztítóeszközök ára. Ráadásul nem kell majd amiatt stresszelni, hogy vajon a mosóban kellően vigyáznak-e a kocsira, és elég alapos munkát végeznek-e.

Jobb egyáltalán otthon mosni a kocsit, mint máshol?

Nehéz kategorikusan kijelenteni, hogy melyik autómosási forma a legjobb választás. Akik féltik az autójukat, és szeretnék elkerülni a mosási karcokat, jobb, ha a gépi mosókat messziről elkerülik. 

Mosási karcokat persze kézi mosás során is elszenvedhet az autónk, akkor is, ha mi végezzük a feladatot, és akkor is, ha nem annyira profi személyzetre bízzuk. Ezek a károk elkerülhetőek, ha az, aki a kézi mosást végzi, megfelelő szakértelemmel, precízen végzi a tisztítást. Mivel arra kevés ráhatása van az embernek, hogy más hogyan dolgozzon, ezért sokan maguk veszik kézbe a tisztítóeszközöket.

Ez kell a szakszerű házi autómosáshoz

Ha egy családi ház udvarán állunk neki a folyamatnak, akkor lesz megfelelő méretű hely a mosáshoz. Fontos még, hogy rászánjuk a tisztításra a kellő időt. Egyrészt alapos munkát csak így lehet végezni, kapkodva nem, másrészt kell a vegyszereknek is időt hagyni, amíg elérik a hatásukat. Ha megfelelően türelmes valaki, akkor a műhelyek jó részénél könnyen tud látványosabb eredményt elérni, hiszen csak egy autóra kell koncentrálni 2-3 helyett.

Ami fontos, hogy legyen bő, alacsony nyomású víz! Akár egy kerti slaggal is megoldható a dolog. Szükség lesz autós habsamponra, amit egyes webshopok kínálatában snow foam néven lehet megtalálni. Be kell szerezni dekontaminálószert, valamint speciális tisztítót az üvegfelületekre és a műanyagfelületekre. Első lépésként érdemes rendelni előmosó sampon mellett bogároldó spray-t, valamint egy bevonatot is képző autósampont.

Kövesd az utasításokat!

A gyártói utasításokat minden egyes termék esetén érdemes elolvasni, és komolyan is venni. A profi szerek és eszközök útmutatójában mindent leírnak annak kapcsán, ahogyan érdemes használni őket és azt is, ahogyan nem.

Fontos, hogy csak akkor láss neki az autómosásnak, ha már lehűlt a karosszéria. Mindig ügyelj arra, hogy a megfelelő szivacsot és kendőt használd a különféle anyagok felviteléhez!

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más