10.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapPRA szellőztető rendszerek előnyei otthonainkban

A szellőztető rendszerek előnyei otthonainkban

A szellőztetés fontossága nemcsak ősszel-télen a vírusidőszakban, hanem minden évszakban, mindennap, rendszeres időközönként rendkívül fontos, ugyanis az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen a friss, oxigéndús levegő. 

A városi emberek a nap nagy részét zárt terekben töltik, ami csak abban az esetben maradhat egészséges, ha légcserével, vagyis szellőztetéssel biztosított a friss levegő utánpótlása. Ez megoldható a hagyományos ablaknyitásos szellőztetéssel, de energiahatékonyabb, ráadásul egészségesebb levegőminőség érhető el gépi szellőztetéssel.

A szellőztetés fontossága

Zárt terekben, így az otthonainkban is gondoskodni kell az elhasználódott, magas CO2-tartalmú levegő cseréjéről, hiszen az a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlen. A levegőminőség kihat a hő- és közérzetre, a teljesítőképességre, az egészségre. A STIEBEL ELTRON szellőztető rendszerei észrevétlenül, teljesen automatikusan gondoskodnak az otthonok friss levegőjéről a komfort és az egészség érdekében. 

A megfelelő mennyiségű légcseréhez nem elég a rendszeres szellőztetés, hiszen azt éjjel-nappal kb. negyedóránként el kellene végezni, ami egyrészt kivitelezhetetlen, másrészt a fűtési szezonban jókora hőveszteséggel jár, nem beszélve a zaj- és légszennyezettségről. 

Hogyan szellőztethet okosan?

Szellőztetéssel nemcsak az elhasználódott levegő cseréjét biztosítjuk, hanem szabályozhatjuk a helyiség hőmérsékletét, páratartalmát és a légmozgás által a bent tartózkodók komfortérzetét. 

Bár tudatos szellőztetéssel – naponta többször, rövid ideig történő szellőztetéssel, kereszthuzat biztosításával, a fűtés szellőztetés közbeni lekapcsolásával – sokat tehet a hőveszteség minimalizálása érdekében, egy automata szellőztető rendszerrel jobban jár, hiszen az optimális levegőminőséget garantál minden pillanatban.

A szellőztető rendszerek előnyei, működésük

Rendszeres, huzattal nem járó légcserével megakadályozható a párásodás, a penészedés, így az egészségre is jótékony hatással van. 

A szellőztető rendszerek ventilátorok segítségével a friss levegőt kintről táplálják be a benti, elhasznált levegő egyidejű kiszívásával. A közbeiktatott hőcserélő révén felmelegített levegő érkezik a helyiségbe, amelynek továbbmelegítése a szobahőmérsékletre kevesebb energiát igényel, vagyis a fűtési költséget csökkenti. 

Jótékony hatással van az egészségünkre is, hiszen az oxigénhiányos tünetek – fejfájás, álmosság, kimerültség – megszűnnek, javul az alvásminőség, továbbá a pollenek kiszűrése révén megszabadít az allergiás tünetektől. Kiszűri a szálló port és egyéb légszennyező részecskéket.

És mivel rendszeres ablaknyitásra nem lesz többé szükség, a zajterhelést is csökkenti. 

A szellőztető rendszerek, akár az egyhelyiséges decentralizált, akár a központi típusát választja, egyszerűen kezelhetők, halk működésűek, automatikus szellőztetést tesznek lehetővé, valamint legnagyobb előnyük, hogy általuk a hőenergia 90%-a visszanyerhető.

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más