Minden más

Vizet oszt a MÁV és a Volán a nagy hőségre való tekintettel

Keddtől a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START a hőségriasztás ideje alatt.

Péntekig a legmagasabb, harmadik szintű hőségriasztást adott ki az OMSZ az ország egész területére. A nagy melegben fontos a megfelelő folyadékbevitel, ezért a MÁV munkatársai a nagyobb vasút- és buszállomásokon ásványvizet osztanak az utasoknak.

Budapesten a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvaron, Kelenföldön, továbbá vidéken a pécsi, miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.

Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja – addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi, emellett mindenkinek azt javasolják, hogy megfelelő mennyiségű folyadékkal induljanak útnak.

A Volánbusz az autóbusz-állomások területén biztosítja az utasoknak az ivóvizet (csapvízzel). Emellett ha a hőmérséklet átlépi a 31 °C-ot, munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken és a nagyobb forgalmat lebonyolító buszpályaudvarokon ásványvizet is osztanak.

/forrás: MÁV/

Hirdetés