Minden más

Veszélyes lépcső vagy síkos domb, te melyiket választanád?

Komló – Vannak akik nap mint nap megküzdenek a munkába éréssel.

Pár hete szervizbe került a kocsim, gondoltam egye fene legalább nem kényelmesedem el, és különben is jót tesz egy kis séta. Akkor még nem számoltam azzal, hogy egy kevés eső Spartan Race pályává változtatja az Ady Endre utcát.

Anna aknán több nagy helyi cég üzemel, száz fölötti munkavállalóval, vagyis biztosan többeknek kellett már dönteniük, hogy a veszélyes lépcsőt, vagy a szintén de máshogy veszélyes dombot válassza.  Szerencsére az emberek nagy része busszal, vagy autóval jár dolgozni, az a fennmaradó réteg akikhez jelenleg én is tartozom pedig dacolhat a sárral és a halálközeli élményekkel.

Hogy jutok haza? Merengek a kérdésen miközben nézem az alattam elterülő mélységet.

Vagy a korlát nélküli, nem gyalogos forgalomra kialakított meredek lépcső a híd mellett, vagy az esőben felázott csúszós domb. Egyik sem túl csábító, de az eső miatt most az előbbit választom. A fene se akar félig sáros háttal Tescoba menni.

Viszont ha hó esett volna fordul a kocka és inkább a dombon csúszom le, mint hogy megpróbálkozzak lejutni a meredek lépcsőn. Láttam én már pont itt embert mellé lépni, akinek csak egy kétségbesett kérdő tekintetre volt ideje mielőtt leszánkázott a meredek falon, hogy végül egy tompa puffanással elterüljön a havon. Szerencsére a pillanatnyi ijedtségen kívül nem lett nagyobb baja.

Ha lejutottál a lépcsőn már csak azt kell kitalálnod, hogy cikkcakkban lehetőleg lábujjhegyen hogyan találod meg azokat a pontokat ahol a legkevésbé süllyedsz el.

Reggel pedig képzeljétek el ugyanezt, csak fordított irányban és tök sötétben, ugyanis az utca végére már nem jutott a közvilágításból. A probléma amúgy nem új keletű csak most írtunk róla.

Reggel nem sokat látni, így még izgalmasabb kerülgetni a pocsolyákat.
Szólj hozzá!

Hirdetés