16.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapMinden másMindössze 20 ezer forintjába került Hoppálnak a választási törvény megsértése

Mindössze 20 ezer forintjába került Hoppálnak a választási törvény megsértése

Pécs – Félmillió forint helyett csak húszezer forint büntetést kell fizetnie Hoppál Péternek a kampányban elkövetett törvénysértésért.

Hoppál még a tavaszi kampány során húzta ki az áramból Pécs főterén az ellenzék kivetítőjét. Emiatt szabtak ki rá 500 ezer forint bírságot melynek, mint a HVG cikkéből kiderült a 96 százalékát elengedték, így 20 ezer forintot kell fizetnie. Nem mintha az eredeti bírság kifizetése nehézséget okozhatott volna a politikusnak, bruttó közel kétmillió forintos havi fizetése mellett.

A politikus fellebbezett, hogy mérsékeljék a választási törvény megszegése miatt kiszabott büntetést, ügye így a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé került.

Ügyét a választás napján tárgyalták, ahol Sárhegyi Zoltán Fidesz-delegált azt javasolta “mérsékeljék” 0 forintra a büntetést. Ezt végül elvetették mert így nem lett volna büntetés. Litresits András MSZP-delegált javaslata 499 ezer forintos “mérséklésről” szólt. Sasvári Róbert NVB-tag első körben 10 ezer forintot javasolt, ezt leszavazták, így lett végül 20 ezer forint a büntetés mértéke.

/forrás: HVG/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más