6.7 C
Komló
2024. február 21.
KezdőlapMinden másFizetőssé válik a 444.hu

Fizetőssé válik a 444.hu

A 444.hu alapító főszerkesztőjével, Uj Péterrel készített interjút a Népszava. Ebből többek között az is kiderült, hogy fizetőssé válik a 444.hu.

 

„Tavaly volt az első év, hogy nem úgy alakultak a bevételeink, mint az üzleti tervben szerepelt. De nagyon durván. Pedig a fogyasztás elvileg pörög, mégis beszakadtak a reklámköltések. Ebben biztosan benne van a politika is. Egyre többen gondolják meg, hogy hirdessenek-e nálunk, és ezzel esetleg nem kívánt következményeknek tegyék ki magukat” – magyarázta Uj Péter. A főszerkesztő arra is rámutatott, hogy az újságok azzal, hogy a Facebookra bízták magukat, nagy hibát követtek el, most lett világos, hogy saját üzleti modellt ebből nem tudtak/tudnak építeni. A haszon ugyanis nem a tartalomkészítőknél, hanem a Facebooknál jelentkezik.

Emiatt a 444.hu hamarosan fizetős modellre vált. Hogy ez pontosan mit jelent, azt egyelőre nem fejtette ki a főszerkesztő, de a lehetséges megoldásokról már korábban is esett szó.

Uj Péter  hozzátette, tudják, hogy emiatt a közel félmilliós napi olvasótáboruk szűkülni fog, de remélik, hogy nem nagyon. „Meg kell tudnunk élni a piacból” – hangsúlyozta.

A cikkben kitértek arra is, hogy az Index és az RTL Klub napjai is meg lehetnek számlálva, bár utóbbit egyelőre nem éri napi szintű fenyegetettség. A teljes interjú IDE kattintva elérhető.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más