kedd, május 17, 2022
KezdőlapMinden más260 milliót sikkasztott az OTP volt pécsi régióvezetője

260 milliót sikkasztott az OTP volt pécsi régióvezetője

Baranya – 260 millió forintot sikkasztott el az OTP volt dél-dunántúli régióvezetője – írja a Bors.

F. Balázst 2007-ben, 30 éves korában nevezték ki az OTP Bank dél-dunántúli fiók igazgató­jának, ezzel a legfiatalabb régióvezetőnek számított a hazai pénzintézetnél. A bankár ellen most 260 millió forint elsikkasztásáért emelt vádat az ügyészség. A bulvárlap információit az OTP a Telexnek is megerősítette.

„A bankár arra használta kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül pénzt vigyen el az OTP-től. Fiktív számlákat állítottak ki a bank részére, a pénzeket pedig elsikkasztotta. Sok esetben volt valós szolgáltatás mögötte, mint szállodai és éttermi számlák, de többször előfordult, hogy a vállalkozók juttattak vissza pénzeket” – nyilatkozta a Borsnak, Kutas Tamás, a Baranya Megyei Fő­ügyészség szóvivője.

Aki a lapnak a történteket a következőképp jellemezte: a pécsi bankár tulajdonképpen egy feudális hierarchiát épített ki beosztottjai között.

A lap szerint a bank dél-dunántúli beruházásait végző építési cégek túlszámláztak egyes projekteket a bankár kérésére melyekből különböző összegeket juttattak vissza neki. Majd szintén a bank pénzéből ugyanezekkel a cégekkel végeztette a saját lakás, és nyaralófelújítását.

A régióvezető beosztottjait is rávette, hogy a munkába járáshoz igényeljenek autójukra útiköltséget, melyet minden hónapban le kellett adni neki, írják.

Az OTP a Telex.hu-nak hangsúlyozta belső vizsgálat szűrte ki az esetet és maga a bank tette a büntetőfeljelentést.

A pécsi ügyészség összesen 19 emberrel szemben emelt vádat, akik között bankárok, étterem tulajdonosok és építési cégek vezetői is vannak, írja a lap, és hozzáteszik, hogy az ügyészség vádalkut ajánl majd: beismerés esetén öt- éves letöltendő börtönt ajánlanak fel. „A 260 millió forintból 60 millió forint térült meg, a bankárnál részvényeket, készpénzt és aranytömböket vettek zár alá” – írják.

/via: Bors.hu, Telex.hu/

További cikkeink

Minden más

Random