23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekUngár minden felelősséget vállal

Ungár minden felelősséget vállal

INTERJÚ – A 7300.hu-nak nyilatkozott először Ungár Péter a róla kiszivárgott videóval kapcsolatban.

Nemrég Ungár Péter (LMP) azt nyilatkozta, hogy fontos lenne egy (nem kormánypárti) vidéki médiahálózat létrehozása. A 7300.hu valószínűleg egy a „legvidékibb” médiumok közül, tekintve, hogy nulla forintból, ellenszélben működik évek óta Pécs árnyékában, egy vegetáló bányászvárosban.

Gondoltunk ezért egy nagyot, és felkerestük a politikust: ha tényleg komolyan gondolta, amit mondott, és fontosnak tartja a független/ellenzéki vidéki lapok működését, a helyi kezdeményezéseket, akkor nyilatkozzon nekünk először arról a videofelvételről, ami a napokban szivárgott ki róla. Az esélytelenek teljes nyugalmával küldtük el az emailt, amire azonban – nem kis meglepetésünkre – néhány napon belül érkezett egy válasz.

 

Így készülhetett el aztán a következő interjú.

A videó tanúsága szerint szándékosan úgy írta alá Ron Werberrel a szerződést, hogy valójában nem volt erre jogosult. Miért akarta átverni az ismert tanácsadót?

Ungár Péter: – Az a nagyon szerencsétlen és hülye mondat egy belső LMP-s kampányértékelő fórumon hangzott el. Nagyon restellem az egészet és nem is akarok mentegetőzni, de azt tudni kell, hogy bármi is hangzik el a videón, valójában nem jártam el jogszerűtlenül, és ezt maga Werber úr is elismerte az általa indított perben.

Pár napja még arról szóltak a hírek, hogy Ron Werber szerint egyelőre nem kaptak választ leveleikre az LMP-től, pedig ők tárgyalnának. Akkor ezek szerint nem sikerült megegyezni és elindult a per?

U. P.: – Elindult az eljárás, de nekünk továbbra is célunk, hogy peren kívül megegyezzünk.

– Akkor most tisztázzuk: miért mondja, hogy nem járt el jogszerűtlenül?

U. P.: – Mert úgy írtam alá azt a szerződést, hogy volt felhatalmazásom. Pont ezért az LMP soha egy pillanatig sem állította, hogy a szerződés érvénytelen lenne.

 

– Ez a rosszul sikerült megjegyzéssel mégis sikerült össztüzet zúdítania a pártjára…

U. P.: – Igen, a leginkább tényleg az zavar az egész történetben, hogy ezt a hülye mondatot is az LMP elleni hadjárat részeként használják fel, miközben a mondatot én egyedül mondtam. Pedig a párt még azután is mindvégig tisztességesen járt el, hogy Werber úr a választások előtt egy nappal beperelt minket. Ezért én már a párt belső fórumain elnézést is kértem mindenkitől, és bármilyen következménye lesz, azt vállalom.

– Első körben nyilván a párton belül kell elszámolnia a tettével. Indulhat a szokásos etikai eljárás?

U. P.: – Mi nem csak beszélünk a belső demokráciáról, hanem valóban csináljuk is, még ha ez sokszor a hatékonyság rovására is megy. Nálunk bármelyik párttag indíthat etikai eljárást, és azt az etikai bizottság le is folytatja. Természetesen ebben az ügyben is indult már vizsgálat, de ha nem így lett volna, akkor én magam indítanék. És ahogy már jeleztem, a következményeket vállalom.

– Ami viszont kicsit több is lehet, mint egy ejnye-bejnye a párton belül. A Demokratikus Koalíció ugyanis feljelentést tett ön ellen a videó kiszivárgása után. Mire számít?

U. P.: – Valójában hálás vagyok a DK-nak, mert hála az általuk, illetve a Werber úr által indított eljárásoknak, be tudom majd bizonyítani, hogy bármi is hangzik el a videóban, valójában semmi törvénytelent nem követtem el.

 

– Ha ez így is lesz, az LMP-nek nem tett/tesz jót az újabb botrány.

U. P.: – Ez a kiszivárogtatás is az LMP elleni támadássorozat része. Látszik, hogy sokan megijedtek attól, hogy hiába támadtak már a kampányban is ellenzéki oldalról szinte többet minket, mint kormányoldalról, az LMP mégis bő 130 ezerrel több szavazatot kapott és története legjobb eredményét érte el. Mi továbbra is a politika megújításáért küzdünk, és egyre inkább félnek tőlünk, akik ebbe nem férnek bele. Ezért van az, hogy a választások óta az összes párt és jó néhány sajtóorgánum csak az LMP felelősségéről beszél, miközben mi vagyunk az egyetlen ellenzéki párt, amelyik több szavazatot szerzett. Márpedig az kiderült, hogy a Fidesz legyőzéséhez elsősorban nem több együttműködésre, hanem több szavazóra van szükség.

– Együttműködésre azért legalább a párton belül szükség lenne, a felvételt viszont egy belső ember szivárogtatta ki.

U. P.: – Nyilván mi is tudjuk, hogy vannak olyanok, akik valaha még az LMP sikeréért, ma pedig már a bukásáért dolgoznak. De szerintem a legrosszabb dolog, amit most az ellenzéki pártok tehetnek, hogy saját belső problémáikkal terhelik a választókat. Ez a mi gondunk, és meg is fogjuk oldani.

– Csak mi lesz, ha addigra elfogynak a támogatók? Lehet, hogy az LMP sok új szavazót szerzett, de a választást mégis a Fidesz nyerte, és nagyon sokan csalódottak emiatt. Egyes felmérések szerint minden ellenzéki párt támogatottsága csökkent a választás óta. Kétharmad mellett, szinte súlytalanul, látszólag folyamatos belső problémákkal, mégis mit tudnak ajánlani, tenni a választóikért?

U. P.: – Munkát. Azt, hogy soha többé nem követjük el az a hibát, hogy hagyjuk magunkat belerángatni egy olyan helyzetbe, ahol az ellenzéki pártok magukról beszélnek. Nem kergetjük azt a délibábot, hogy az ország többsége mögöttünk áll, már csak össze kell fogni, mert ez egyszerűen nem igaz. Meg fogunk dolgozni minden egyes ember bizalmáért.


Fotók: Ungár Péter Facebook oldala

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más