23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekÚj üzemeltető Sikondán: Újra megnyílhat a komlói strand

Új üzemeltető Sikondán: Újra megnyílhat a komlói strand

Komló – Jelentős tervekkel készül a következő évekre a sikondai Ambient Hotel & AromaSPA új üzemeltetője.

Június 1-től a Zentai Péter érdekeltségébe tartozó Hilaris Hotels vette át a sikondai Ambient Hotel & AromaSPA üzemeltetését a korábbi tulajdonos Accent Hotel Solutions Kft.-től. Kedden ünnepélyes sajtótájékoztató keretében jelentették be a tulajdonosváltást és a hotel új irányát.

Az átadón Zentai Péter tulajdonos mellett beszédet mondott Hoppál Péter országgyűlési képviselő, Szalay-Bobrovniczky Vince, Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára, és Polics József Komló polgármestere. Az ünnepségen jelen volt továbbá Krausz Gábor séf is, aki a hotellánc ételeiért felel.

Zentai tavaly alapította a Hilaris Hotels-t, melynek legújabb tagja lett a 77 szobás, négycsillagos sikondai wellness szálló. A szállodaláncnak így már öt tagja van, melyek közül hármat Zentai cége, a Peter's Consulting Kft. Tiborcz István cégétől, a BDPST Grouptól szerzett meg. A láncnak három tagja egyébként Ausztriában található, a sikondai szálloda mellett pedig még egy magyar érdekeltsége van, a mátrai Lifestyle Hotel.

Visszakaphatják rég elvesztett strandjukat a komlóiak, és az évek óta üresen álló egykori szanatórium épülete is hasznosításra kerülhet, a helyi munkaerőre is számítanak

fotó: 7300

„Konkrét célom a strand visszanyitása” – jelentette ki határozottan az új tulajdonos, amikor Sikondával kapcsolatos terveiről kérdeztük. A komlóiak életében fájó pont az elveszített strand, de most úgy tűnik, ismét van remény, hogy visszakapják. Az üzemeltető a régi medence környékén közstrandot kíván kialakítani, de ehhez még számos felmérésre, javítási és egyéb munkálatokra van szükség. Ezért azt jelenleg még nem lehet tudni mikor várható a nyitás. Azt viszont elárulta a tulajdonos, hogy helyben reális árakat terveznek.

Első lépésként viszont a következő három évben a mostani szállodát tervezik bővíteni 50 szobával, ami nagyjából egy másfél milliárdos beruházást jelent, illetve a hotellal szemközti oldalon lévő – és évek óta üresen álló – egykori szanatórium épületét is tervezik megvásárolni, ahol  további 3 csillagos szálláshelyeket szeretnének kialakítani. A jövőbeli bővülés során a helyi munkaerőre is számítanak osztotta meg velünk Zentai.

Magyarországon egyedülálló üzleti modell

A Hilaris Hotels tulajdonosa lapunknak arról is beszélt, hogy Magyarországon eddig egyedülálló “Használd most, fizess később” modellt kívánnak bevezetni szállodáikban, ami egy kamatmentes részletfizetési opciót takar. 

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más