23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekTöbb száz millió forintot költenek a Kökönyösi Általános Iskola bővítésére

Több száz millió forintot költenek a Kökönyösi Általános Iskola bővítésére

Komló – A felújításai munkálatokat a komlói Gerle Kft. végezheti. A számlát az Európai Unió állja. 

 

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a Gerle Korlátolt Felelősségű Társaság lett a befutó a Pécsi Tankerületi Központ által kiírt tárgyalásos közbeszerzési eljáráson. A komlói cég a Kökönyösi Általános Iskola fejlesztését végezheti el nettó 338 millió forint értékben. A kiíró két cég közül választott: a Gerle Kft. ajánlata a Benkala Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság ajánlatánál bizonyult jobbnak.

A Kft-nek a következő feladati lesznek a meglévő iskola bővítése során:

  • a bővítmény fő helyisége, a lesüllyesztett padlószinttel kialakított 269,27 m2 hasznos alapterületű többcélú nagyterem kialakítása a földszinten,
  • a nagyteremhez kapcsolódóan szertárak és kétnemű öltözőblokk kialakítása,
  • a bővítmény emeletén 258,79 m2 hasznos alapterületen két nagyobb méretű szaktanterem, egyéni fejlesztőszoba kiépítése,
  • fedett-nyitott terasz építése.

A leírás szerint az átalakítási és felújítási munkák a meglévő épületben összesen 1599 m2 hasznos alapterületet érintenek. „A két épületrész összeépítésének környezetében átalakításokat kell végezni mindkét szinten, illetve a tetőszerkezetben. A beavatkozások célja a közlekedési kapcsolatok biztosítása, az emeleti szinten pedig egy tankonyha kiépítése. A fizika-kémia szaktanterem és szertára is megújul, biztosítandó a korszerű oktatás feltételeit”.

Plusz helyek a parkolóban

A külső munkák részeként felújítják az 1509 m2 udvarfelület. Az érintett területeken különböző minőségű burkoltok készülnek, növényeket telepítenek, és megújulnak a gyepfelületek is. Emellett kültéri erőnlétfejlesztő eszközök és utcabútorok telepítését is elő kell készíteni. Az épület főbejáratánál 6 db várakozóhely létesül, amellyel megnövelik a parkolókapacitást.

A beruhzásás uniós támogatásból (EFOP) valósul meg.

 

Fotó: google maps

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más