19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekTesztelik, mennyit bír a matuzsálemi szőlőtőke?

Tesztelik, mennyit bír a matuzsálemi szőlőtőke?

Pécs – Néha az az érzésünk, hogy Pécs tényleg menthetetlen. 

Egy ex-kulturális főváros például hogy engedhet meg magának olyat, mint ez az eset.

„Ma reggel elhatároztam, hogy megkeresem városunk büszkeségét, az 500 éves szőlő matuzsálemet amiről nem is olyan rég olvashattunk egy helyi cikkben! Kinyomoztam hogy melyik belvárosi ház udvarán található, és azzal a reménnyel, hogy a tulajtól kaphatok pár vesszőt szaporítási célból, neki is indultam! Épp metszés előtt vagyunk gondoltam, tehát most vagy soha! Na és innen kezdődik az a rész, amit már csak erős idegzetűeknek ajánlok! (…)

Amit látok: gerendák, tetőlécek a tőkét össze vissza verték ahogy rádobálták, tetőről a lugasra dobva lécek, mert hát ott a szemét, a tőke nincs se geotextilbe se másba becsomagolva, nincs megvédve! Csomó vessző letörve, és ami a legdöbbenetesebb, egy igen vastag tőke rész le van fűrészelve, gondolom útban volt a zsaluzáskor! Egyszerűen döbbenet!”

Fotók: Tímár Krisztián, FB

A Facebookos poszt készítője egy átlagos pécsi állampolgár. Nem egy szakember a városházán, akinek a dolga lenne ellenőrizni, hogyan bánnak az építkezés során egy több száz éves szőlőtőkével, ami Pécs egyik  büszkesége. Egy olyan értékkel, amit nem lehet pótolni.

Az önkormányzatnak nyilván lesz reakciója a kialakult helyzetre – azt is közzétesszük majd, ha megérkezik a válasz.

 

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más