6.7 C
Komló
2024. február 21.
KezdőlapHírekTegnap este valakinek elgurult a gyógyszere a PécsMánál

Tegnap este valakinek elgurult a gyógyszere a PécsMánál

Vélemény – Hétfő este megjelent a pecsma.hu-n egy szenvedélyesen gyűlölködő írás a Momentum Mozgalomról. Az cikket eredetileg a Mecseki Srácok blogon publikálták, de a városi hírportál egy az egyben változtatás és kommentár nélkül közölte azt. Öröm volt olvasni. A teljes írást itt éritek el.

A Pécsma.hu címlapja

A cikk erősen indít:

„Valahogy nehezen vette be az ember gyomra, hogy vannak olyan civilek, akik pénzt, energiát nem kímélve, a családi életüket, a barátaikat félretéve képesek hónapokat azzal tölteni, hogy aláírásokat gyűjtsenek egy olyan ügyben, ami – akárhogy is vesszük – politikai döntés.”

Vagyis, az olimpia ügye politikai döntés, pont. Ha máshogy gondolod, kit érdekel, ne legyen véleményed. Szóval kapásból mindenki hülye, aki nem ért egyet a kormánnyal e téma kapcsán. Pedig mi feltételezzük, hogy vannak olyan Fideszes választók is, akik ebben a kérdésben nem osztják a kormányzó párt nézeteit. Illetve egy ekkora beruházásokkal járó, és ilyen jelentős ügyről normális, hogy nem kérik ki a választók véleményét.

A folytatás is hasonló:

„Aztán itt vannak a szokásos áldumák, hogy “rettenetesen félnek”

Szóval a szerző feltételezzük nem hallott Budapesten az Antall József Tudásközpontban történt esetről, ahol kirúgással fenyegették azokat a dolgozókat, akik támogatták az olimpiaellenes népszavazást.

És nyilván arról sem, hogy végül el is bocsájtották Szert Boglárkát az intézmény jogászát. Szert szerint a döntés egyértelműen bosszú volt, azért, mert korábban kiállt egy fiatal munkatársa mellett, akit egy vezetői értekezleten a jogász szerint megaláztak a véleménye miatt. De ez csak egy példa a sok közül, gondoljunk akár a számos elbocsájtott újságíróra…  Innen nézve nem tűnik annyira „áldumának”, ha valaki fél véleményt nyilvánítani.

Összegezzünk.

A megjelent írás szerint:

– Gyomorforgató, ha valaki él a demokratikus jogával, és népszavazásra vinné az olimpia ügyét.

– Szánalmas, röhejes a Momentum Mozgalom.

A PécsMa.hu-t a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. üzemelteti, amely részben (egészben?) Pécs Város Önkormányzatának a tulajdona, és egyben a megyeszékhely egyik legnagyobb médiuma. Nincsenek hiú ábrándjaink a magyar sajtó jelenlegi helyzetével kapcsolatban, de az megdöbbentő, hogy így képzeli a hiteles, objektív tájékoztatást Pécs egyik vezető újsága – és közvetve a pécsi önkormányzat.

Forrás: e-cegjegyzek.hu

A „Mecseki Srácok” blog szerzője egyébként tavaly kezdett bejegyzéseket gyártani az oldalon – természetesen név nélkül…

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más