19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekTAO pénzből épülhet sportpálya Körtvélyesben

TAO pénzből épülhet sportpálya Körtvélyesben

Komló – Csütörtökön dönhet a komlói képviselő-testület arról, hogy a város pályázik-e sportpálya építésére az MLSZ-nél. A beruházás nagy részét TAO pénzből állnák.

A csütörtöki testüli ülés egyik előterjesztéséből kiderül, hogy a város részt venne a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) labdarúgó pályaépítési programjában.

Városvezetők végignézték a lehetséges helyszíneket, és arra jutottak, hogy Körtvélyesben a Mecsekfalui úttal szomszédos meglévő bitumenes borítású kispálya lenne a legalkamasabb egy új pálya építésére. Itt ugyanis egyszerre tudnának kulturált sportolási lehetőséget biztosítani a körtvélyesi, a mecsekfalui és a dávidföldi városrész lakóinak is.

Az MLSZ által megadott pályatípusok közül a kisméretű 20×40 (22×42) méteres, rekortán (öntött gumi) borítású labdarúgó pályát választának, amelyet LED lámpákkal világítanák meg, és amit kerítés venne körül. Az önkormányzat szerint a rektortán borítású pálya előnye a műfüves pályához képest az egyszerűbb és költségkímélőbb karbantartás, valamint a pálya sokrétűbb felhasználási lehetősége, hiszen labdarúgáson kívül kosár- és kézilabdázni is lehet ezen a pályatípuson.

A beruházás összesen bruttó 55,8 millió forintba kerülne, aminek 70 százalékát TAO pénzből fizetnék, a maradékot (kb. 16,7 millió forintot) pedig a város állná. A pályázatot szeptember 10-ig lehet benyújtani.

 

A fotó illusztráció, forrás: sportpalyaepites.everling.hu

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más