6.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekSzerelmes őzek kószálnak az utakon, figyeljünk rájuk

Szerelmes őzek kószálnak az utakon, figyeljünk rájuk

Baranya – Július közepétől augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka. Az állatok ilyenkor aktívabbak, gyakrabban találkozhatunk velük a közutakon. 

Elkezdődött az őzek párzási időszaka, az állatok ilyenkor sokkal figyelmetlenebbek, akár nappal is kiszaladhatnak az útra. Ezért fontos, hogy nagyobb figyelemmel legyenek a közlekedők.

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet azt kéri az autósoktól: a szokásosnál is óvatosabban vezessenek a következő hetekben. A balesetek jelentős része megelőzhető, ha a vezetők észben tartják az alábbiakat:

  • Ne csak a vadveszély-táblával jelzett útszakaszon vezessenek fokozott figyelemmel az üzekedés ideje alatt!
  • A rosszul belátható útszakaszokon illetve rossz látási viszonyok mellett lassítsanak!
  • Ha látják, hogy őz szaladt át előttük, mindenképp számítsanak rá, hogy másik is követi! Lassítsanak, esetleg dudáljanak!
  • Amennyiben elkerülhetetlen, hogy elüssék az állatot, vészfékezzenek, ne rántsák el a kormányt! Ha átsodródnak a szembesávba, vagy letérnek az útról, abból még komolyabb baleset származhat.

Ha megtörtént a baj minden esetben rendőrt kell hívni a vadelütés ugyanis közúti balesetnek minősül. A rendőrség mellett a területen gazdálkodó vadásztársaságot is étesíteni kell, de erről általában a rendőrség gondoskodik.

/forrás: vadaszativedegylet.hu/

/címlapkép: Barta Gábor/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más