16.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapHírekA Szabad Pécs és a Direkt36 újságíróival beszélgethettek Pécsen!

A Szabad Pécs és a Direkt36 újságíróival beszélgethettek Pécsen!

Pécs – A Szabad Pécs és a Direkt36 szerkesztősége közös beszélgetést tart október 5.-én a Pécsi Kávéban.

Akit egy kicsit is érdekel a független újságírás, és úgy általában a Magyar média jelenlegi helyzete annak ott a helye az eseményen.

Miközben a média egyre nagyobb része kerül politikai befolyás alá, továbbra is van néhány szerkesztőség, amely elszántan dolgozik azon, hogy az újságírás eszközeivel ellenőrizze a hatalmon lévőket.A Budapesten működő Direkt36 csapata kifejezetten politikai korrupciós ügyek feltárásával foglalkozik, míg a Szabad Pécs célja, hogy a helyi hatalom számára kényes hírek is eljussanak az olvasókhoz. A két szerkesztőségben közös, hogy működésükhöz elengedhetetlen a közönségük támogatása. Az eseményen a két szerkesztőség tagjai beszámolnak arról, hogyan végzik munkájukat.

A Direkt36 munkatársai beszélnek arról, hogy miként találták meg parlamenti képviselők eltitkolt vagyontárgyait, de szó lesz az Orbán család állami üzleteiről szóló nyomozásról is.

A Szabad Pécs újságírói pedig arról fognak beszélni, hogyan indítottak el támogatás nélkül, nulla forintból egy új, független hírportált. A témák izgalmasnak ígérkeznek, a rendezvény pedig bárki számára nyitott. A részvételi szándékotokat az esemény Facebook oldalán tudjátok jelezni.

A Szabad Pécs helyzetét és a közösségi finanszírozás fontosságát mi itt a 7300-nál is átérezzük. Városunkban sem kapkodnak a jelenlegi vezetést kényesen érintő témák után a helyi médiumok. A 7300-nál a fő szempontunk, hogy feltegyük azokat a kérdéseket melyeket olvasóink is feltennének a vezetés felé, hiszen a legfőbb feladatunknak a hiteles tájékoztatást tartjuk.

 Mert mi hiszünk abban, hogy egy újság akkor jó, ha a mindenkori hatalmat tartja kontroll alatt nem pedig a mindenkori hatalom kontrollálja.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más