12.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapHírekOrvosnak készülő diákokat támogat az Önkormányzat

Orvosnak készülő diákokat támogat az Önkormányzat

Komló – Pályázatot hirdetett az Önkormányzat orvostanhallgatók számára. A jelentkezéseket szeptember 15-ig várják.

A pályázatra olyan nappali tagozatos hallgatók jelentkezhetnek, akik most tervezik megszerezni első diplomájukat, valamelyik hiányszakmának számító képzést választották, és vállalják, hogy tanulmányaik befejezése után a városban helyezkednek el. Támogatják a házi-gyermekorvosi, a szemész, tüdőgyógyász, belgyógyász, sebész, és a nőgyógyász képzések elvégzését. 

Az ösztöndíj támogatás mértéke az első évfolyam első felében tanulónként egységesen 30.000 forint havonta. Az első évfolyam második félévétől kezdődően, és a további félévekben, ha a tanulmányi átlageredmény: 

  • · 3,01 és 3,5 között van, az ösztöndíj mértéke 30.000 Ft/hó;
  • · 3,51 és 4,0 között van, az ösztöndíj mértéke 40.000 Ft/hó;
  • · 4,01 és 5,0 között van, az ösztöndíj mértéke 50.000 Ft/hó.

A pályázathoz a következő dokumentumokat szükséges csatolni:

  • · a felvételről szóló, a felvételi pontszámot is tartalmazó hivatalos értesítő másolatát,
  • · az aktív hallgatói, tanulói jogviszonyra vonatkozó eredeti hallgatói jogviszony igazolást, 
  • · lakcímkártya és személyigazolvány másolatát vagy más személyazonosításra alkalmas (fényképet és személyes adatokat tartalmazó) okmányt, és 
  • · az I. évfolyam 2. kezdődően a pályázat benyújtását megelőző félévről szóló lezárt leckekönyv másolatát, vagy az azzal egyenértékű és azonos információkat tartalmazó elektronikus dokumentumnak az illetékes tanulmányi osztály által aláírt és lepecsételt eredeti példányát, amely tartalmazza a félév átlagát.

A pályázat benyújtásának módja és határideje:

A pályázati kérelmet a kötelező melléklettel együtt személyesen vagy postai úton lehet benyújtani Komló Város Polgármesterének címezve. A pályázat benyújtásához szükséges igénylőlap ide kattintva érhető el.

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. szeptember 15. A beérkező kérelmeket október 5-ig bírálják el.

Az ösztöndíjban részesült személy köteles a képesítés megszerzésétől számított 3 éven belül a végzettségének megfelelő komlói munkalehetőség esetén Komló város egészségügyi ellátásában elhelyezkedni, továbbá legalább az ösztöndíj folyósításával megegyező ideig munkaviszonyát fenntartani.

A pályázatról bővebb információ a Komlói Közös Önkormányzati Hivatal Titkársági Irodáján (1.em. 107.) ügyfélfogadási időben személyesen vagy telefonon (06-72/584-000, 4288-as mellék) érhető el.

/címlapkép: pexels.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más