19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekNem ültek át az utasok a pótlóbuszokra a bezárt vasútvonalakon

Nem ültek át az utasok a pótlóbuszokra a bezárt vasútvonalakon

Komló – A nyári vasúti vonalbezárások óta mintegy havi 3000 utas tűnt el a vonatpótló buszokról – írja a Közlekedő Tömeg.

Az egyesület a MÁV-Start és a Volánbusz Zrt-nek küldött közérdekű adatigénylésére hivatkozva azt írja: a “vonathelyettesítő” buszok mellett már az első hónapban lényegesen kevesebb utas döntött. Van olyan vonal, ahol a korábbi utasok kétharmada eltűnt, országosan pedig havi 3000 utazást lehetetlenítettek el a vonalbezárások.

Számításaik szerint a Godisa – Komló vonalon mintegy 41%-os volt a visszaesés az eladott menetjegyek tekintetében júniusról augusztusra. Míg a bezárások előtt 1479 jegyet értékesítettek, addig egy hónappal később mindössze 868 darabot.

Az összehasonlítás alapja két egymást követő tanszüneti hónapban eladott jegyek számának összehasonlítása a vármegyebérletek bevezetése utáni időszakból, a vonatokra, majd a pótlóbuszokra. Mivel a “módváltás” előtt a MÁV-Start nem regisztrálta a vármegye/országbérletek használatát a járatain, azok száma alkalmatlan az utasforgalom összehasonlítására, így azt állandónak tekintettük – írták posztjukban.

A polgármester szerint csak időszakos intézkedés a vasúti vonalbezárás

A vasúti személyszállítás megszűnésére kezdetben a Komló Összeköt Egyesület, a helyi Fidesz és az önkormányzat sem reagált. Később azonban a helyi tömegközlekedéssel foglalkozó 47. Komló-Dombóvár vasútvonal oldal megkeresésére Polics József válaszolt.

A polgármester válaszában akkor azt írta, hogy a jelenlegi információk szerint időszakos intézkedésről van szó, ami műszaki és személyzeti problémákra vezethető vissza.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más