10.7 C
Komló
2023. március 22.
KezdőlapHírek"Nem jött ki a lépés"

„Nem jött ki a lépés”

Komló – Kikaptak a komlói sakkozók a hétvégi fordulón. Mentségük akad pár, de persze nem fognak mindent a körülményekre.

Thürmer Jenő sakkozó beszámolója:

„Ebbe sajnos belefutottunk. Vasárnap 6:45-kor indult Komlóról a sakkcsapat Szombathely felé, ahova – négy óra megállás nélküli fárasztó út után – 11 óra előtt pár perccel meg is érkezett. Ez nem kifogás a rossz szereplésre, mert a vidéki mérkőzések ezzel járnak, de talán mégis előnyt jelent kialudva, „papucsban átcsoszogni” a meccs színhelyére.

Fotó: nyugat.hu

Ahogy a beharangozóban elhangzott, erősen felálló Haladásra számítottunk, és ebben nem kellett „csalódnunk”. De jellemző a Szombathelyiekre, hogy egy olyan csapattal tudtak kiállni, ami felforgatva is igen erős volt, és hiába készült mindenki a várható ellenfelére, nem vele találta szembe magát. Más sportokra jellemző kifejezéssel élve: „hosszú volt a kispad”.

Ha a száraz tényekre hagyatkozunk, hét táblán magasabban értékszámmal rendelkező játékos ült le a Szombathelyieknél (12 tábla van). Ahogy a partikat figyeltem, két parti volt összesen, ami talán alakulhatott volna kedvezőbben, de mindkettő időzavaros kapkodásba fulladt. Talán, ha kicsivel jobban be tudták volna osztani játékosaink a gondolkodási idejüket, akkor az eredmény máshogy is alakulhatott volna. Mindezzel együtt azt kell mondanom, hogy aznap ez az eredmény reális volt.

Sajnos, a saját partimban viszonylag korán rosszat léptem fiatal ellenfelemmel szemben (aki fiatal kora ellenére több mint 100 értékszámmal megelőz engem, és szerintem van annyira tehetséges, hogy itt nem áll meg) és ő ezt győzelemig fokozta, így kénytelen voltam kapitulálni.

Két hét múlva a Nagykanizsa II, a többszörös magyar bajnok fiókcsapata látogat Komlóra. Mindent megfogunk tenni azért, hogy feledtessük a szombathelyi zakót. A csapat jelenleg a 6. helyen áll a bajnokságban.

Eredmény: HSVE- Komló 8:4

Komlói győztesek : Csiszár Csaba, Karsa László. Döntetlen: Mrkonjic Nenad, Iván Attila, Bihercz Gábor, Csiszár Viktória.

——————————————————————

Alakul az utánpótlás 

Az NBII-es csapat, sajnos, mintha lemásolta volna az első csapatot, és Pécsett, a Kármin ellen futottak bele egy vereségbe. Az eredményt nézve viszont annyit kiemelnék, hogy dicséretes a két ifjúsági korú játékosunk: Varga Miklós és Páter Péter eredménye, akik náluk papíron erősebb játékosok ellen értek el döntetlent, és hétről hétre stabil játékkal rukkolnak elő. Ez nagyon jó hír a csapatra nézve, hogy ismét vannak erős utánpótláskorú sakkozóink, akik a felnőtt bajnokságba is megállják a helyüket.

Eredmény: Kármin- Komló II 8,5:3,5
Legközelebb a Komló II is itthon játszik a Decs II ellen a komlói Vízműben, február 12-én.”

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más