21.7 C
Komló
2024. július 25.
spot_img
KezdőlapHírekNem gyűjt Erdő Péter beteg komlói gyereknek, csalásra figyelmeztet az egyház

Nem gyűjt Erdő Péter beteg komlói gyereknek, csalásra figyelmeztet az egyház

Komló – A Facebookon terjedő csalásra figyelmeztet az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye – hívta fel rá a figyelmet az urbanlegends.hu.

Egy hamis, magát Erdő Péter bíborosnak feltüntető oldal egy 2005-ben Berlinben sikeres szívműtéten átesett kislány fotójával próbál pénzt kicsalni.

“(…) Drága testvérem és nővérem Krisztusban, könyörgök hozzád, és imádkozom, hogy egyesíts minket, hogy megmentsd ennek a fiúnak az életét. A beteg gyerek Komló Kórházban van. Írjon nekem, hogy megadhassam azt a bankszámlát, amelyre legalább 10.000 ft-os különféle segélyeit kell küldenie. Megjegyzés: Drága testvéreim Krisztusban, a lehető leghamarabb, kedd előtt össze kell gyűjtenünk egy 800 000 ft-ot, hogy támogassuk ezt a fiút az életének megmentésével. (…)”- állítja a poszt.

A valóság ezzel szemben, az, hogy nincsen semmiféle beteg kisfiú a komlói kórházban akinek gyűjtenek, ráadásul a felhasznált képeken, ahogy említettük egy kislány szerepel.

A Főegyházmegye közleménye szerint “a Dr. Erdő Péter néven található profil nem Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek hivatalos oldala”, a bíboros “csak a katolikus egyház segélyszervezetein keresztül folytat gyűjtést”. 

A Főegyházmegye azt tanácsolja a követőknek, hogy jelentsék a Facebook felé a csalási kísérletet.

/címlapkép: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más