16.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapHírekNe dőljön be a csalóknak! Komlón közel egymillió forintot zsákmányoltak

Ne dőljön be a csalóknak! Komlón közel egymillió forintot zsákmányoltak

Komló – Ismét elterjedtek az online csalások, tegnap egy helyi állampolgár is áldozattá vált.

Közel egymillió forintnyi összeget emeltek le csalók egy helyi férfi számlájáról. Az elkövetők forgatókönyve ugyanaz volt, mint az elmúlt időszakban több alkalommal is.

A csalók banki alkalmazottnak kiadva hívják fel a kiszemelt sértetteket, azzal a történettel, hogy gyanús tranzakciót, hekker támadást vagy szokatlan pénzmozgást észleltek.

Ennek kapcsán ajánlják fel, mint a bank alkalmazottja, egy alkalmazás telepítését, amihez távsegítséget is biztosítanak. Telefonon keresztül adják az instrukciókat, mint, hogy lépjen be a netbankjába, diktálja a telefonjára érkező biztonsági kódokat, és míg a telepítés zajlik már meg is csapolták a sértett számláját.

A csalók célja mindig ugyanaz, megszerezni a hozzáférést a kiszemelt áldozatok kártya és számla adataihoz, az internetbanki belépési adataikhoz.

Előfordulhat, hogy a bank valóban olyan pénzmozgást észlel az ügyfél bankszámláján, ami gyanúra adhat okot. Ilyen esetben felveszik az ügyféllel a kapcsolatot, és csak az adott tranzakcióra vonatkozóan kérnek megerősítést, hogy az teljesülhet-e, és ekkor is történik ügyfél-azonosítás – írja a rendőrség.

Fontos, hogy a bank telefonon soha nem ad utasítást semmilyen átutalásra az ügyfélnek.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más