-2.3 C
Komló
2023. december 11.
KezdőlapHírekMiért nem lesz városi farsang?

Miért nem lesz városi farsang?

Komló – A 2016/2017-es tanévtől megszűnik a hagyományos városi farsang, azaz, az iskolák közötti jelmezes verseny. Hogy miért? Ennek jártunk utána. 

Vargáné Farkas Aliz, a Pécsi Tankerületi Központ tanügyi referense kérdésünkre elmondta, szeptemberben volt egy igazgatói értekezlet, amelyen az iskolák vezetőin túl a Közösségek Háza, a színház és a könyvtár vezetői is részt vettek.  Itt határoztak arról – szakmai szempontok alapján – hogy ettől az évtől már nem rendezik meg  régi típusú városi farsangokat.

A fotó illusztráció.

A szakma inkább abba az irányba szeretne elmozdulni, hogy a versenyek helyett közös programok legyenek, így például versmondó verseny helyett versmondó délután. Így nemcsak egy-egy résztvevő kapna jutalmat az elért helyezésért, de mindenki, aki készült és megjelent az eseményen. Ennek az lenne az üzenete, hogy valójában mindenki nyertes, és hogy mindenki jó valamiben.

Vargáné Farkas Aliz hozzátette, az első visszajelzések pozitívak, de ha a pedagógusok, szülők, vagy a gyerekek részéről kérés vagy javaslat érkezik, újratárgyalják majd a dolgot, és ha szükséges, módosítanak az elképzeléseken.

Nem kizárt, hogy erre a jövőben sor kerül, ugyanis már most több fórumon találkozni elégedetlen, elkeseredett hangokkal. A szülők egy része úgy érzi, megfosztották a gyerekeket egy újabb eseménytől, a diákoktól pedig azt hallani, hogy tét nélkülinek érzik a farsangot, és csalódottak, hogy nem mutathatják meg a jelmezeiket másoknak.

A fotó illusztráció.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más