23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekMégis lesz gyermekfelügyelet, a bíróság viszont leáll

Mégis lesz gyermekfelügyelet, a bíróság viszont leáll

Komló – Bár a pénteken megjelent Magyar Közlöny sok mindent tisztázott a hétfőn kezdődő lezárásokkal kapcsolatban, azóta változtattak pár dolgon, és új részletek is kiderültek.

Bár pénteken még azt írtuk a Magyar közlöny alapján, hogy az általános iskolák átállnak digitális oktatásra, az óvodákban szünet lesz, és gyermekfelügyeletet sem biztosítanak azoknak, akik nem tudnak otthon maradni a gyermekükkel, szombaton a kormány korrigálta magát. Bejelentették, hogy az önkormányzatok kérésére hétfőtől is lesz az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet.

Felügyelet, étkeztetés

A komlói önkormányzat hirdetménye szerint a városban a gyermekfelügyeletet

  • a Komló Városi Óvoda,
  • a Mecsekjánosi Tagóvoda,
  • a Szilvási Tagóvoda,
  • a Hunyadi Utcai Tagóvoda,
  • a Körtvélyesi Tagóvoda
  • és a Kökönyösi Tagóvoda látja el

A Templom Téri Tagóvoda és a Gesztenyési Tagóvoda jelenleg gyermekfelügyeletet nem lát el, azonban erre vonatkozó igény esetén a felügyeletre ezen tagintézményekben is mód van.

A gyermekfelügyeletben résztvevő gyermekek részére a köznevelési intézményben biztosítják az étkeztetést. Az iskolákban, a gyermekfelügyeletben részt nem vevő gyermekek részére az intézményi étkezést 2021. március 9-től március 31-ig elviteli – dobozos – formában biztosítják. A szünidei étkezést 2021. április 1-től április 6-ig vehetik igénybe az arra jogosultak (ez idő alatt az iskolákban az intézményi étkezés szünetel.) Az óvodákban, a gyermekfelügyeletben részt nem vevő gyermekek részére a 2021. március 9. és 2021. április 6. közötti időszakra szintén lehet igényelni intézményi étkezést, elviteli – dobozos – formában.

Aki beteg, maradjon otthon

A gyermekek intézményi dolgozónak való átadására, és a dolgozótól történő átvételére vonatkozó eddigi szabályok továbbra is érvényesek.

Az a gyermek, aki náthás, köhög, a gyermekfelügyeletben nem vehet részt. Amennyiben az óvodapedagógusok, vagy a kisgyermeknevelők betegséget tapasztalnak, azonnal értesítik a szülőt, annak érdekében, hogy haladéktalanul vigyék haza a gyermeket. Ha a szülő a gyermeke napközbeni ellátását, felügyeletét az otthonában meg tudja oldani – különösen, ha valamelyik szülő nem dolgozik – kérik, ne vegyék igénybe a gyermekfelügyeleti szolgáltatást!

A bíróságok leállnak

Kiderült az is, hogy hétfőtől nem tartanak személyes jelenlétet igénylő nyilvános üléseket a bíróságokon. A büntetőügyekben a vádemelés után a tárgyalást és nyilvános ülést április 5-e utáni időpontra kell kitűzni, illetve halasztani. Az ülések mellett felfüggesztik a személyes ügyfélfogadást is, a beadványokat a bíróság bejáratánál lévő, zárt gyűjtőszekrényben lehet elhelyezni. A polgári peres ügyekben távmeghallgatással megtarthatóak a tárgyalások, ha a feltételek adottak. (444/MTI)

 

A nyitókép illusztráció, forrás: unsplash.com

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más