8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapHírekKözmeghallgatás "köz" nélkül

Közmeghallgatás „köz” nélkül

Komló – Csütörtök este lezajlott az éves közmeghallgatás a Városházán. A testületi tagokon, a hivatali dolgozókon, és az intézményvezetőkön túl megközelítőleg hét (7) civil érdeklődő ült a teremben.

Ők viszont elég aktívak voltak, és több kérdést is felvetettek. Íme néhány javaslat, és a polgármester válaszai.

  • Mikor oldják meg a Petőfi és a Függetlenség utca közlekedési és parkolási problémáit? – Mindkét helyszínen zajlik a felmérés, de az új parkolók kialakítását a közművek és a közvilágítás, valamint a helyhiány is nehezíti. Emellett a munkálatok olyan összegeket emésztenének fel és olyan sokáig tartanának, hogy egyik napról a másikra nem tudnak belevágni. Pontos dátum tehát nincs, a türelem rózsát terem.
  • Romos állapotban van a Csillesor, mikor újítják fel? – A Csillesor valójában egy társasház, így ez nem olyan egyszerű, de már folynak az egyeztetések.
  • Közzétennék-e a képviselők telefonszámát a Komlói Kirakatban, hogy el lehessen őket érni? – Nem. Így is el lehet őket érni a polgármesteren, vagy a titkárnőjén keresztül. Épp elég, ha polgármestert vasárnap egy órakor is hívogatják azok, akik nem szoktak ebédelni vagy imádkozni.
  • Be lehetne-e festeni a Felszabadulási emlékművet úgy, hogy az egyik felén magyar zászló lenne, a másikon pedig az uniós? – Nem kizárt, de ehhez a tulajdonos hozzájárulása kell.
  • Lesz-e újra bányász fúvószenekar? – Venni nem lehet bányászzenekart. Ahhoz kellene karnagy (aki nincs), olyan tagok, akik eljárnak próbákra, össze tudnak állítani  egy 45 perces műsort, és el tudják rendesen játszani a Himnuszt, a Szózatot, meg a Bányász himnuszt (ilyenek sincsenek). A pénz nem lenne akadály, de még a gyerekek között is alig találni olyat, aki fúvós hangszeren játszana. Tehát nem, valószínűleg nem lesz. (Horváth Éva, KH)
  • Mikor lesz újra közvilágítás Körtvélyes egyes területein? – Hatalmas kábelhiba van, egy részét már megjavították, a többit még nem sikerült. Beázott a kábel, ami zárlatot okozott.
  • Lesznek-e tájékoztató, útbaigazító táblák a városban? – Nincs rá pénz, így nem valószínű. De szerencsére ez egy kedves, családias város, ahol a járókelők biztosan szívesen segítenek bárkinek, aki a kórházat, a bíróságot vagy a földhivatalt keresi.
  • Mikor lesz fórum a szennyvízberuházásról a Bocskai utcában? – Hamarosan. A pontos időpontról majd kiértesítik az érintett lakókat.
  • Hogy lehetséges, hogy a fűtésdíj ugyanannyi most, a szigetelés után, mint előtte? – Több dolog is állhat a háttérben, ezért célszerű személyesen érdeklődni az erőműnél.

Előfordulhat, hogy kimaradt néhány kérdés és válasz, de ezek vélhetően majd megtalálhatóak lesznek a komlo.hu-n, a hivatalos tudósításban.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más