Hírek

Koronavírusos lett Komló polgármestere, enyhébb tünetei vannak

Komló – Koronavírus fertőzött lett Polics József, Komló polgármestere.

Polics József is elkapta a koronavírust – értesült portálunk. A városvezető már korábban karanténba került, miután családjában is volt már fertőzött.

Érdeklődtünk a Városházán, hogy igaz-e a hír, valamint a polgármester állapotáról. A város jegyzőjétől az alábbi tájékoztatást kaptuk:

“Sajtómegkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy értesülései sajnos helytállóak, Polics József polgármester úr koronavírus tesztje az elmúlt hét pénteken sajnos pozitív lett. Családjában volt már ilyen sajnálatos eset, ezért polgármester úr karanténban volt a korábbi időszakban is, a munkavégzésével kapcsolatban semmi nem változott a korábbi tájékoztatásomhoz képest, csupán a karantén ideje hosszabbodott meg. Polgármester úr állapota szerencsére jó, enyhébb, influenzára jellemző tünetei vannak. Az elektronikus és telefonos kapcsolattartás keretében továbbra is ellátja a várost irányító tevékenységét. A karantén végének pontos időpontja még nem ismert, ez a betegség tüneteinek megszűnéséhez kötött. Érdeklődését köszönjük, és köszönjük, hogy tájékoztatja a város lakosságát a kialakult helyzetről.”

 

Fotó: Közösségek Háza, Színház- és Hangversenyterem Komló/Youtube

 

Aki úgy érzi, koronavírusra utaló tünetei vannak, itt olvashatja, mi a teendő:

 

Információk COVID-19 tünetek esetén: mikor mit tehetünk?

Lakossági tájékoztató anyagot állított össze a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája és Magatartástudományi Intézete. Ebben a következőket írják. Mit tegyen otthon, ha koronavírusra utaló tünetei vannak? 1. Maradjon otthon, értesítse a családot, háziorvost! 2. A családtagokkal is tartson kellő távolságot!

 

Szólj hozzá!

Hirdetés