2022. június 30.
KezdőlapHírekKoronavírus számokban: márciusig 51 haláleset volt Komlón

Koronavírus számokban: márciusig 51 haláleset volt Komlón

Komló – A jelentős csúszással kiadott települési adatok szerint Komló 51 halottal március elején a 38. volt a halálozási listán.

A K-Monitor még február végén kérte ki, de csak most, 90 nap után kapta meg azokat az adatokat, amelyek megmutatják: a járvány kezdetétől pontosan egy év alatt, azaz március 4-ig hányan hunytak el a COVID-járványban az egyes településeken.

A géppel olvashatatlan, szkennelt válaszban az NNK arról számolt be a szervezetnek, hogy a harmadik hullám felíveléséig 1990 település szenvedett emberveszteséget, összesen 15 659 honfitársunk hunyt el. (Azóta ennek majdnem a duplájánál tartunk.)

A most – óriási lemaradással – közölt adatokból eddig egyedül a budapesti halálozási számok voltak lekövethetőek a hivatalos oldalon, települési bontást a járvány kezdete óta nem közöltek – sokszor még az önkormányzatokkal sem.

Komlón sem voltak ismertek a pontos számok, ezért mi is megnéztük a listát, hogy megtudjuk, mennyire sújtotta a várost a járvány.

Forrás: NNK

A K-Monitor korábbi adatigénylése kapcsán már kiderült, hogy Komlón 708 koronavírusos beteget regisztráltak tavaly március és idén február között, most pedig azt is megtudhattuk, hogy márciustól márciusig 51 ember halt bele a koronavírus fertőzésbe a városban. Pécsett ugyanezen időszakokban 5877 esetet és 176 halottat regisztráltak.

Hogy az azóta eltelt 3 hónapban hogyan változtak a városban a számok, egyelőre nem tudni.

A teljes lista az összes településsel megtekinthető ide kattintva: bit.ly/COVID-adatok

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random