12.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapHírekKisfiú temetésére gyűjtenek pénzt

Kisfiú temetésére gyűjtenek pénzt

Pécs – Május 23-án meghalt egy kisfiú. Down szindrómás volt és leukémiás. Most az édesanyát egy utolsó nagy feladat elé állította az élet…

 

„Kedves Barátaink, Szülőtársak!

Sajnos, egy újabb gyermeket veszítettünk el, Kristófot, akinek talán sokan ismeritek a történetét. A családnak most nagyon jól jönne egy kis anyagi támogatás, ezért aki teheti, egy-két ezer forinttal segítse őket. A temetés költségei most újabb kihívást jelentenek.
És ha van, aki ismer olyan autókereskedőt, vagy céget, aki kedvező feltételek mellett fel tudna nekik egy autót ajánlani, kérem jelentkezzen itt: pecsidownalapitvany@gmail.com

Köszönünk minden segítséget!”

 

Ez a pár soros poszt jött velem szembe a Facebookon a Pécsi Down Alapítványtól. Szerettem volna többet megtudni a családról, ezért kicsit utánaolvastam, mi Kristóf története. A következőket tudtam meg.

Kristóf Down szindrómás kisfiú volt, akinél 2016-ban leukémiát diagnosztizáltak az orvosok.

Édesanyja egyedül nevelte őt és két testvérét, a kórházi kezelések miatt azonban az elmúlt két évben nem tudott dolgozni.  Tímea azonban soha nem panaszkodott.

Forrás: http://mindownnap.cafeblog.hu

Csak haza szeretett volna menni

Kristóf még nem volt 9 éves, amikor diagnosztizálták nála a leukémiát. Azonnal megkezdték a kemoterápiát, a napok többnyire a kórházban és kicsit otthon teltek. Voltak időszakok, amikor Kristóf száj nyálkahártyája és vele együtt az egész tápcsatorna tönkrement, nem tudott enni, inni, vénásan táplálták.  Gyakran volt lázas, a segítségül adott vérkészítmény kétszer allergiás reakciót váltott ki nála. A sok küzdelem után Kristóf annyira helyrejött, hogy hazaengedték a kórházból és iskolába is járhatott.

De nem sokáig. Pár hónap múlva fájni kezdett a lába és kiderült, hogy a vérképe egyre rosszabb. Pécsről Budapestre került, ahol csontvelő átültetést kapott. Az állapota javult, hazajöhetett. Aztán visszakerült az onkológiára, hónapokig bent feküdt, már csak nyugtatókkal tudott aludni. Semmi másra nem vágyott, mint otthon lenni végre édesanyjával és a két testvérével…

Kristóf kétszer győzte le a leukémiát. Május 23-án végleg elaludt.

 

Komoly anyagi kihívás a temetés

Bár Tímea még nem tud írni az eseményekről, a Pécsi Down Alapítvány tudja, hogy milyen nehéz helyzetben van a család. Megküzdeni egy gyermek hiányával mérhetetlen fájdalom, de a végső búcsú komoly anyagi terhet is jelent. Ebben szeretne  segítséget kérni és adni az Alapítvány.

Aki úgy érzi, bármivel tudná segíteni a gyermekét elvesztő édesanyát, akár a temetéssel kapcsolatos dolgokban, akár máshogy, erre a számlaszámra utalhat: OTP 11773463-03025442, Faragó Tímea Éva.

Az édesanyát ITT lehet elérni.


Forrás és fotók: mindownnap blog

Nyitókép: pixabay.com

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más