Hírek

Kánikula, extrém UV sugárzás, majd lehűlés vár ránk a hétvégén

Időjárás – Szombat délután érkezik egy hidegfront, de ahogy az előrejelzésen látszik ez minket itt Baranyában nem nagyon fog érinteni. Igazi strandidő várható, emellett magas UV-B sugárzásra figyelmeztet az OMSZ.

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

péntek délután /forrás: OMSZ/

Péntekre még az ország nagy területére, köztük megyénkre is figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt. Az UV-B sugárzás is extrém lesz.

/forrás:OMSZ/

 

Szombaton kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz, majd a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, éjszaka tartósabban is eshet.

Szombat délután azért felénk még továbbra is marad a meleg idő /forrás: OMSZ/

Északnyugat felől egyre nagyobb területen, de a Tiszántúlon csak estétől megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 14-21, a maximumhőmérséklet 25-35 fok között valószínű, északnyugaton marad 30 fok alatt.

Vasárnapra virradó éjszaka sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég.

Napközben nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a déli órákra a középső országrészben, délután keleten is megszűnik a tartósabb csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső. Nagy területen erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 20-26 fok között valószínű.

/forrás: OMSZ/

Szólj hozzá!

Hirdetés