16.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapHírekJön a Kidoboló Szolgálat a közmédia legfontosabb híreivel!

Jön a Kidoboló Szolgálat a közmédia legfontosabb híreivel!

A vármegyék és az ispánok után érkezik az audio kisbíró, egy új kommunikációs csatorna, mellyel elérhetővé válnak azok is, akiknek nincsen internetük, és a közmédiát sem nézik.

Az országban elsőként Komlón vezetik be a Nemzeti Kidoboló Szolgálatot. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményét péntek délben, ünnepélyes keretek között, Pergő Sándor, Jazz Tanszéken végzett profi ütőhangszeres dobolta ki a Városház téren.

A fejlesztés keretei között a város több frekventált pontjára nagy teljesítményű hangszórókat helyeznek, melyek minden nap meghatározott időközönként ismerteti a legfontosabb Önkormányzati, illetve a Közmédiában megjelent híreket, emellett vehetnek át éppen aktuális tartalmakat a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (CASHMA) több mint 400 lapjából.

Komlón az 40-es évek végétől már volt hasonló konstrukció. Az egykori Hangszóró szolgálat szintén oszlopokra szerelt hangszórókról működött, bár akkor még a rádió sem számított megszokottnak a háztartásokban.

Reméljük az audio kisbíró által minden, a Magyar Közlönyben éjszakánként megjelenő, akár egy nap alatt megszavazott rendeletet gyorsan a lakosság tudomására tudunk adni – hangsúlyozta Verő Kálmán kidobolásért felelős tárca nélküli helyettes államtitkár.

A távlati tervek között szerepel a rendszer főispánhoz való bekötése is, így a jövőben még egyszerűbben, és gyorsabban tudná tájékoztatni a vármegyében élő népét.


Cikkünk természetesen április 1-i tréfa volt, de ki tudja, akár ez is valóság lehet egyszer…

A történetből annyi igaz, hogy a negyvenes évektől az 50-es évek elejéig valóban működött a városban rádió. Akit érdekel a hajdani Bányász Rádió története azoknak ajánljuk a Komló Média 2012-ben forgatott riportját.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más