21.7 C
Komló
2024. június 16.
spot_img
KezdőlapHírekIdőutazáson jártunk! 50 éves a Szilvási Bölcsőde

Időutazáson jártunk! 50 éves a Szilvási Bölcsőde

 

Felnőttként a bölcsődés időszakról csak halvány emlékeink vannak, és ezeknek az emlékeknek a felidézésében szüleink, és egykori nevelőnőink tudnak segítségünkre lenni.

Az emlékek elhalványultak, de az biztos, hogy a bölcsőde, mint intézmény fontos szerepet tölt be a gyermek életében,hiszen az alapok egy részét itt kapják meg.

A Komló Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás Szilvási Bölcsőde idén ünnepli fennállásának 50 évfordulóját, és ennek alkalmából hétvégén múltidézésre és ünnepségre került sor.

A meghívottak között voltak szülők, egykori nevelők, vezetők, dolgozók, tanítványok, támogatók.

Az ünnepségen Szabó Gabriella az intézmény vezetője egy kis múltidézést tartott. Beszélt az elmúlt évekről, a nem éppen zökkenőmentes 1967-es indulásról, megemlítette az intézmény három korábbi vezetőjét, (Fekete Lászlóné Margit nővér 1967-1982, Takács Jánosné Irénke 1982-1996, Bujtás Jenőné Marika 1996-1997 , /Szabó Gabriella 1997-től napjainkig/, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az intézmény átvészelje a nehéz időszakokat és magas színvonalú nevelést biztosítsanak a gyermekek részére.

Az ünnepségen Polics József polgármester és Molnár Zoltánné alpolgármester ajándékkal kedveskedtek a bölcsőde születésnapja alkalmából. A városvezető hangsúlyozta, hogy “A gyermek olyan lesz, amilyenné mi neveljük őket. Ezt a bölcsőde dolgozói átérzik, és mindig az adott korhoz igazodva nevelik a gyerekeket”. Ünnepi beszédében elmondta, örül annak, hogy az intézmény kapott kormánytámogatást, amely még biztonságosabbá teszi az intézmény működését. Igaz, feladat van még bőven pl:  a parkolási problémák megoldása – tette hozzá.

A múltidézést Takács Jánosné, Irénke, egykori bölcsődevezető folytatta, aki az intézmény történetérő és a vezetése alatt felmerülő problémákról és azok megoldásáról beszélt, de kihangsúlyozta, szívesen gondol vissza erre az időszakra.

A kellemes születésnapi hangulathoz hozzájárult az Edit és a fiúk Együttes valamint Korbuly István verse. Ezek után a gyerekeké, a volt bölcsiseké volt a főszerep. Bede Brendon  verset mondott, Hargitai Réka klarinétozott, Szigeti Bence gitározott, Múth Ádám néptáncolt, Storcz Dorina ritmikus gimnasztikázott. A sort a  Schelb és a Tollár család közös műsora zárta, ahol szem nem maradt szárazon, mert nagyon érzelemdús és megható saját maguk által írt dallal köszöntötték az 50 éves intézményt.

Az ünnepség állófogadással folytatódott, ahol a résztvevők kötetlen beszélgetés formájában nosztalgiáztak tovább.

(fotók: Ács Dorina)


- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más